over het stopzetten van Mondo

statement van de VPRO

Het wekelijkse kunst- en cultuurprogramma Mondo stopt na dit seizoen. De laatste uitzending zal zijn op 20 december 2020 om 19.25 uur op NPO 2.

Helaas heeft de NPO na overleg met ons de conclusie moeten trekken dat Mondo onvoldoende aansluit bij het NPO 2 publiek. We vinden het erg jammer dat er voor Mondo geen vervolg zal zijn in 2021.

 Zowel in het televisieprogramma als op het online platform hebben we geprobeerd een nieuwe koers in te slaan en de kunst- & cultuurwereld in al haar facetten te vangen. Van grote namen tot aanstormende kunstenaars, van moderne dans tot de nieuwste boeken: iedereen met een bevlogen verhaal is welkom.

Het afgelopen jaar hebben we Mondo met heel veel plezier en toewijding gemaakt en zullen dat ook de komende uitzendingen nog blijven doen. Kunst en cultuur was, is en blijft een van de pijlers van de VPRO en het is binnen deze rijke traditie dat we Mondo zullen plaatsen.

We zien onszelf als een creatieve en ondernemende mediaorganisatie en zullen nieuwe initiatieven blijven ontwikkelen, zo ook op het gebied van kunst- en cultuurprogrammering.