Sarah Sylbing zal per 1 november samen met Anouk Kamminga en Willem van Zeeland de driekoppige hoofdredactie van de VPRO vormen. Zij neemt daarmee de plaats in van Stan van Engelen die als eindredacteur terugkeert naar de VPRO-programmavloer. Met de komst van Sarah Sylbing, maker van onder andere de bekroonde documentaireseries Schuldig en Klassen, maakt de VPRO een vliegende start in de nieuwe concessieperiode volgend jaar.

Stan van Engelen kondigde afgelopen mei, na 10 jaar hoofdredacteurschap, eind dit jaar terug te treden als lid van de hoofdredactie van de VPRO om 'weer dichter naar het maken te gaan'. 'Met haar ruime ervaring als maker, scherpe journalistieke blik en grote maatschappelijke betrokkenheid is Sarah een grote aanwinst voor de VPRO. Ik ben enorm verheugd dat zij mij gaat opvolgen en samen met Willem van Zeeland en Anouk Kamminga de hoofdredactie van de VPRO zal gaan vormen', aldus Stan van Engelen.

Sarah Sylbing: 'De VPRO is een eigenzinnige en geëngageerde omroep – twee eigenschappen waar ik me erg bij thuis voel. Ik verheug me erop om samen met al die talentvolle makers te werken aan een toekomstgerichte omroep, vol programma’s die verrassen, opschudden, ontroeren of laten lachen.'

Sarah Sylbing is geen onbekende voor de VPRO. Vanaf 2009 werkte ze regelmatig voor de omroep voor programma’s als Metropolis, Bikkels en Tegenlicht. 'Fantastisch dat we Sarah bij onze hoofdredactie kunnen voegen', aldus algemeen directeur Lennart van der Meulen. 'Haar komst is weer een flinke stap op weg naar een uitgesproken en meer inclusief mediabedrijf. Zij gaat ons zeker helpen om een nieuwe generatie te bereiken met typische VPRO-programma’s.'

Over Sarah Sylbing

Sarah Sylbing (1980) groeide op in Amsterdam, als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder. Na haar propedeuse Spaans en doctoraal Film & Televisiewetenschap haalde ze een master Journalistiek. Sindsdien werkt ze als regisseur en journalist voor radio en televisie en won daarmee vele prijzen, waaronder de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf. Met de serie Schuldig werden Sarah Sylbing en co-regisseur Ester Gould Journalist van het Jaar 2016.

Over Stan van Engelen

Stan van Engelen is sinds 2000 werkzaam bij de VPRO. Hij begon zijn carrière bij de VPRO als webredacteur van De nieuwe wereld. Hij was eindredacteur van onder meer het VPRO-buitenlandprogramma Metropolis en het digitale themakanaal Holland Doc. Sinds 2012 is hij hoofdredacteur. Eerst samen met Karen de Bok en sinds 2018 samen met Anouk Kamminga en Willem van Zeeland.