techno-optimist

Volgens Geert-Jan Bogaerts, hoofd VPRO Digitaal, zullen wearables worden ingezet om media te maken én te gebruiken. "We zullen er prachtige dingen mee kunnen creëren."

Geert-Jan Bogaerts, hoofd VPRO Digitaal, is een techno-optimist in hart en nieren.

Hij vermoedt dat, naarmate wearable technology populairder wordt, er ook invloed kan zijn op mediaconsumptie. "We zien dat natuurlijk al bij uitstek in de mobiele apparaten die we bij ons dragen: onze mobiele telefoons, tablets en e-readers. Maar wearable technology ontwikkelt zich snel: van smart watches tot zweetbandjes en ondergoed dat onze hartslag, bloeddruk en lichaamstemperatuur in de gaten kan houden. Zelfs ons seksleven ontkomt er niet aan - bevrediging op afstand vereist geen hoogstandjes meer…", schrijft hij in een briefwisseling met Stichting Gr1p-journalist Tessel Renzenbrink. Zijn conclusie: "Wearables kunnen worden ingezet om media te maken en om media te gebruiken. We zullen er prachtige dingen mee kunnen creëren." 

Lees meer briefwisselingen en overpeinzingen van CEO's op het gebied van technologie, wearables en media op het VPRO Medialab-platform Lieve CEO.