Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Maandag 29 mei: Marco Gerris

Marco Gerris is choreograaf en acteur. Gerris is regisseur, choreograaf en artistiek leider van ISH Dance Collective. Hij speelt in verschillende internationale films en vertolkte hoofdrollen in dansfilms. Ook was hij twee jaar te zien als jurylid in danstalentenjacht So You Think You Can Dance. De nieuwe productie van ISH heet Dorian en is gebaseerd op het boek The Picture of Dorian Gray van Oscar Wilde uit 1890.

Femke van der Laan gaat met Marco Gerris in gesprek.

Dinsdag 30 mei: Charles den Tex

Charles den Tex is schrijver. Den Tex is een van de meest succesvolle thrillerauteurs van Nederland. Den Tex schreef dertien thrillers waarvan er drie werden bekroond met de Gouden Strop. Hij schreef het geschenkboek Trauma voor de Maand van het Spannende Boek. Een spionagethriller waarin een ex-chef van de geheime dienst twee weken de tijd krijgt om een moord op te lossen die bijna twintig jaar geleden plaatsvond.

Femke van der Laan gaat met Charles den Tex in gesprek.

Woensdag 31 mei: Elias Mazian

Elias Mazian is muziekartiest. Mazian is DJ, producer en zanger. In 2020 werd zijn debuutalbum Vrij van Dromen genomineerd voor de 3voor12-Award. Een dromerige plaat vol warme synthpopnummers over hartenpijn en het her(uit)vinden van liefde. Ook laat Mazian vaak zijn gevoelige kant zien in zijn wekelijkse radioshow Private Hearts. Deze week verschijnt zijn tweede album Alleen Bij Mij.

Femke van der Laan gaat met Elias Mazian in gesprek.

Donderdag 1 juni: Jeroen Smit

Jeroen Smit is journalist. Smit is bedrijfskundige en onderzoeksjournalist. Hij schreef Het Drama Ahold en De Prooi. Voor De Prooi won hij De Loep en de Machiavelli Prijs. In de zesdelige serie ‘Wat houdt ons tegen’ gaat Smit samen met klimaatjournalisten Jaap Tielbeke en Daphné Dupont-Nivet op zoek naar antwoorden omtrent het klimaat.  

Femke van der Laan gaat met Jeroen Smit in gesprek.

Vrijdag 2 juni: Torre Florim

Torre Florim is muzikant, producer en de voorman van rockband De Staat. De Nijmeegse band heeft zeven albums uitgebracht en staat wereldwijd op talloze grote podia. Ze wonnen de 3voor12 Beste Album Award, een Edison in categorie Rock en de Gouden Notenkraker. Volgende week geeft De Staat elke dag een optreden op Best Kept Secret. Elk optreden een eigen kleur, thema, gevoel en sfeer.

Atze de Vrieze gaat met Torre Florim in gesprek.

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).