Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Maandag 15 april: Pieter van Huijstee

Pieter van Huijstee is filmproducent. Zijn productiehuis produceerde vele documentaires, waaronder ‘The New Rijksmuseum’ en ‘Mijn Rembrandt’, heeft hij driemaal het Gouden Kalf gewonnen. Zijn nieuwe film, ‘Als ik mijn ogen sluit’, belicht de ervaringen van vrouwen en meisjes die de Japanse interneringskampen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd, en hun strijd om te genezen van de diepe littekens en trauma's.

Femke van der Laan gaat met Pieter van Huijstee in gesprek.

Dinsdag 16 april: Ahmet Polat

Ahmet Polat is fotograaf en filmmaker. Zijn werk was onder andere te zien in het Rijksmuseum en Stedelijk Museum, hij maakte meerdere fotoboeken en won de ICP Infinity Award. Bij het grote publiek werd hij bekend als Fotograaf des Vaderlands en met zijn vaste fotorubriek in ‘Buitenhof’. Hij is oprichter van Stichting Studio Polat en sinds 2023 hoofdredacteur bij HUMAN. Nu is de theatrale foto-expositie 'Meer dan duizend woorden' te zien: een reisverslag over zijn leven tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen.

Femke van der Laan gaat met Ahmet Polat in gesprek.

Woensdag 17 april: Tim Fransen

Tim Fransen is cabaretier, schrijver en filosoof. Hij heeft diverse cabaretprogramma's op zijn naam staan zoals 'Het failliet van de moderne tijd' en 'Het kromme hout der mensheid', waarvoor hij respectievelijk de Neerlands Hoop en de Poelifinario won. Hij schreef daarnaast de boeken 'Brieven aan Koos' en 'Het leven als tragikomedie.' In zijn nieuwe boek 'In onze tijd: Leven in het Calamiteitperk’, zoekt hij naar herstel van de maatschappelijke fundamenten die zijn aangetast door het vooruitgangsdenken.

Femke van der Laan gaat met Tim Fransen in gesprek.

Donderdag 18 april: Laura Hospes

Laura Hospes is fotograaf en kunstenaar. Haar werk werd tentoongesteld op exposities over de hele wereld, waaronder in New York, Parijs, Venetië en Amsterdam. Ze won meerdere prijzen waaronder de Zilveren Camera en de Prix de la Photographie. Vanaf 13 april is de eerste museale solotentoonstelling ‘Skin Ego’ van haar werk te zien in het fotomuseum Den Haag. Centraal staat de gecompliceerde relatie die ze heeft met haar eigen lichaam.

Femke van der Laan gaat met Laura Hospes in gesprek.

Vrijdag 19 april: Joosje Duk

Joosje Duk is actrice, regisseur en scenarioschrijfster. Ze speelde rollen in onder meer de films 'Snuf de hond en het spookslot', 'Publieke werken', en in series 'A'dam - EVA' en 'B.A.B.S.'. Ook schreef en regisseerde ze Netflixfilm 'Happy Ending' en de comedyserie 'Edelfigurant'. Duk regisseert een gedeelte van de nieuwe zesdelige dramaserie 'Máxima', over de koningin van Nederland voordat ze Willem-Alexander ontmoette.

Lotje IJzermans gaat met Joosje Duk in gesprek.

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).