Nooit meer slapen

met o.a. Michiel van Erp, Wakker in een boze droom en Syrious Mission

Nooit meer slapen

met o.a. Michiel van Erp, Wakker in een boze droom en Syrious Mission

'Ramses' is een vierdelige dramaserie over de jonge jaren van Ramses Shaffy. Regisseur Michiel van Erp is te gast in het eerste uur. Daarna o.a. documentairemakers Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch n.a.v. de documentaire 'Wakker in een boze droom' en componist Merlijn Twaalfhoven vertelt over de laatste fase van zijn muziekproject 'Syrious Mission'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Michiel van Erp over Ramses

vanaf 00:02:01

'Ramses' is een vierdelige dramaserie over de jonge jaren van Ramses Shaffy en in zijn kielzog die van Joop Admiraal en Liesbeth List. Van begin jaren ’60 tot eind jaren ’70. Het zijn de jaren waarin Ramses de lieveling wordt van het Nederlandse publiek, maar het zijn ook de jaren waarin hij uiteindelijk door drank en drugs ten onder gaat. En het zijn de jaren dat er veel in Amsterdam veranderde. De opkomst van de flower power, de vrije seks, de drugs en een veranderende moraal na de brave jaren ‘50. Pieter van der Wielen praat met Michiel van Erp, de regisseur van de dramaserie.

Wakker in een boze droom

vanaf 01:12:45

Vanaf donderdag is de Nederlandse documentaire 'Wakker in een boze droom' te zien in de Nederlandse filmtheaters. Voor deze documentaire, gemaakt door Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch, zijn gedurende anderhalf jaar drie vrouwen met borstkanker gevolgd die onder behandeling zijn. Zonder interviews of commentaar wordt hun moeilijke strijd gedocumenteerd. Anton de Goede sprak met de makers.

Syrious Mission

vanaf 01:43:14

Nieuws over Syrië geeft je soms een machteloos gevoel; weer een aanslag, weer zoveel gewonden, weer zoveel mensen op de vlucht. Componist Merlijn Twaalfhoven geeft niet toe aan dat gevoel. Hij is vijf keer naar Jordanië gereisd, om daar een project op te zetten met Syrische vluchtelingen. In samenwerking met UNICEF kregen kinderen workshops waarin zij op muzikale wijze hun verhaal leerden delen met elkaar en de buitenwereld. Over een paar weken gaat hij voor de zesde keer. Wat hij daar voor elkaar krijgt, vertelt hij aan verslaggever Botte Jellema.

advertentie