Nooit Meer Slapen

met o.a. Koen Hauser, Peter Vermeersch en Electro Chaabi

Nooit Meer Slapen

met o.a. Koen Hauser, Peter Vermeersch en Electro Chaabi

Koen Hauser, de tweede Fotograaf des Vaderlands, schuift aan in de studio. Ook een ontmoeting met de Vlaamse slavist, politicoloog en dichter Peter Vermeersch naar aanleiding van zijn boek 'Ex. Over een land dat zoek is'. Verder o.a. een bijdrage van schrijfster Christine Otten, die zich nog eenmaal door het nieuws laat inspireren, en muziekjournalist Atze de Vrieze praat ons bij op het gebied van de hedendaagse popmuziek. En aandacht voor Electro Chaabi muziek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Koen Hauser, Fotograaf des Vaderlands

vanaf 00:33:32

Afgelopen woensdag heeft Stichting Fotoweek Koen Hauser tot tweede Fotograaf des Vaderlands benoemd als opvolger van Ilvy Njiokiktjien. Net als vorig jaar krijgt de Fotograaf des Vaderlands de opdracht om een speciale fotoserie te maken in het thema van Fotoweek. Dit jaar is het thema Kijk! Mijn Geluk. De fotoserie wordt tijdens Fotoweek 2014 tentoongesteld op het internationale fotofestival BredaPhoto. Pieter van der Wielen praat met Koen Hauser.

Ex, over een land dat zoek is

vanaf 01:11:55

Peter Vermeersch schrijft over Joegoslavië in zijn boek 'Ex. Over een land dat zoek is'. Het is inmiddels twee decennia geleden dat het land uiteenviel. Hoe staat het ervoor in dit 'zoekgeraakte' land? Hoe is het leven in de Balkan nadat Joegoslavië totaal verbrokkelde en er verschrikkelijke oorlogen woedden? Vermeersch schreef er een reisverslag over. Anton de Goede ontmoet de Vlaamse slavist, politicoloog en dichter.

Electro Chaabi

vanaf 01:42:35

Een extatische massa danst in de straten van Caïro op Electro Chaabi, oftewel keiharde raps over alcohol, vrouwen, drugs en het leven in de achterbuurten in combinatie met Arabische ritmes en veel autotune. In Egypte is Electro Chaabi mateloos populair. Joost Heijthuijsen werd gegrepen door de muziek en maakt met Caïro Liberation Front overal in Europa Electro Chaabi muziek. Adel Salem van Cinéma Arabe haalde de helden van het genre naar Nederland en organiseert een Chaabi avond in Paradiso met film en muziek. Emmie Kollau sprak met beide heren.