Nooit Meer Slapen

met o.a. Henk Spaan, hoe doe je een goed voorstel en Micha Hamel

Nooit Meer Slapen

met o.a. Henk Spaan, hoe doe je een goed voorstel en Micha Hamel

Pieter van der Wielen blikt samen met sportjournalist Henk Spaan vooruit op het WK in Brazilië. Ook zoeken we samen met Merel de Groot het antwoord op de vraag hoe je een goed voorstel doet. Verder leest schrijfster Annelies Verbeeke een tekst die op de actualiteit is geïnspireerd en bericht correspondent Katy Sherriff vanuit Brazilië over graffitikunst. En morgen begint Poetry International, we bezoeken een repetitie van dichter Micha Hamel die op de openingsavond te horen zal zijn.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Henk Spaan over het WK in Brazilië

vanaf 00:02:44

Donderdag opent Brazilië het WK voetbal met een wedstrijd tegen Kroatië. Henk Spaan is een specialist op het gebied van voetbal. Hij maakte met Harry Vermegen furore met sketchprogramma's rondom de grote voetbaltoernooien, zoals 'Pisa' en 'Verona'. Ook schrijft hij voetbalcolumns voor Het Parool, waarin ook zijn gevreesde rubriek 'Spaan Geeft Punten' wordt afgedrukt. In september verschijnt zijn nieuwe roman 'Oude vrienden'. Pieter van der Wielen blikt met de sportjournalist vooruit op het WK in Brazilië.

Hoe doe je een goed voorstel

vanaf 01:15:21

Hoe doe je een goed voorstel. Vanuit die simpele vraag werkt theatermaakster Merel de Groot aan een bijzondere voorstelling die vrijdag is te zien in Theater Bellevue in Amsterdam. Ze liep er 500 kilometer voor, door onze hoofdstad én door New York. Samen met door haar geselecteerde inspirerende mensen die voorstellen kunnen doen voor de stad. Verslaggever Botte Jellema mocht mee op zo'n wandeling, en ontmoette daar architect Jan Benthem en aanjager van duurzaamheid Jupijn Haffmans.

Micha Hamel op de openingsavond van Poetry International

vanaf 01:43:39

Morgen (dinsdag 10 juni) begint Poetry International, het jaarlijkse internationale poeziefestival in Rotterdam. Op de openingsavond is onder meer dichter Micha Hamel te horen, die zijn gedichten voorleest op muziek van de Griekse componiste Aspasia Nasopoulou gespeeld door het Doelenkwartet. Tjitske Mussche ging kijken bij een repetitie.