Nooit Meer Slapen

Met o.a Klaas Bense, Gilles Biesheuvel en Rosa Asbreuk

Nooit Meer Slapen

Met o.a Klaas Bense, Gilles Biesheuvel en Rosa Asbreuk

Klaas Bense is documentairemaker en scenarioschrijver. Met Diary of a Times Square Thief maakte hij in 2008 zijn debuut als documentairemaker. De film gaat over een zoektocht naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat Bense voor 78 Dollar op Ebay kocht. In zijn tweede film One Fine Day (2011) onderzocht hij hoe frustratie en boosheid kunnen worden omgezet in verrichtingen ten voordele van onze leefomgeving. Vanaf volgende week draait Morisot in de bioscoop. Een documentaire over de vergeten Franse kunstenares Berthe Morisot (1841-1895), die als enige vrouw een van de grondleggers van het impressionisme was. Hanneke Groenteman spreekt met Klaas Bense.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Klaas Bense over de 'moeder van het impressionisme'

vanaf 00:00:05

Klaas Bense is documentairemaker en scenarioschrijver. Met 'Diary of a Times Square Thief' maakte hij in 2008 zijn debuut als documentairemaker. De film gaat over een zoektocht naar de schrijver van een mysterieus dagboek dat Bense voor 78 Dollar op Ebay kocht. In zijn tweede film 'One Fine Day' (2011) onderzocht hij hoe frustratie en boosheid kunnen worden omgezet in verrichtingen ten voordele van onze leefomgeving. Vanaf volgende week draait 'Morisot' in de bioscoop. Een documentaire over de vergeten Franse kunstenares Berthe Morisot (1841-1895), die als enige vrouw een van de grondleggers van het impressionisme was. Hanneke Groenteman spreekt met Klaas Bense.

Ivo Victoria over de donderdag die was

vanaf 00:57:54

Ivo Victoria is een Vlaamse schrijver. In 2009 debuteerde hij met de roman 'Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt)'. In 2014 verscheen zijn roman 'Dieven van vuur', en begin 2017 kwam zijn nieuwste boek uit: 'Billie & Seb'. Ook schrijft hij korte werken voor o.a. De Morgen, NRC en Het Parool. Zijn weblog werd in 2010 door HP/De Tijd verkozen tot een van de vijf beste literaire weblogs van Nederland.

Open Kaart: Gilles Biesheuvel

vanaf 01:10:28

Gillis Biesheuvel is acteur en theatermaker. Hij stond aan de wieg van theatercollectief Dood Paard, maar wandelt sinds een jaar zijn eigen weg. Nu is hij te zien in 'Robin Hood' van Theatergroep Oostpool:een anti-sprookje voor volwassenen waarin op humorvolle wijze de maatschappij onder de loep wordt genomen. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Gillis Biesheuvel vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: Rosa Asbreuk

vanaf 01:42:47

Slapeloze nachten en knikkende knieën: in de rubriek 'De Reismicrofoon' volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn of haar werk officieel het daglicht ziet. Deze keer is het de beurt aan Rosa Asbreuk van de Theatertroep, een collectief van tien toneelspelers. Hun spel kenmerkt zich door het interdisciplinaire karakter en de vernieuwende vormen. Nu staan ze op de planken met de voorstelling ‘Zonder Toestemming’, waarmee ze een ode brengen aan de vaudeville. Rondom de première nam Rosa Asbreuk voor ons De Reismicrofoon mee.

advertentie