Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijvers Robert van Eijden, Marc van der Holst en Boris van der Ham

Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijvers Robert van Eijden, Marc van der Holst en Boris van der Ham

Robert van Eijden is schrijver. In 2015 debuteerde hij met de roman ‘Boek (256 blz.)’, waarin het verhaal wordt verteld van een man die een overzichtelijk leven leidt, maar desondanks over weinig kracht bezit. Tot hij gedwongen wordt om voor het eerst in zijn bestaan een daad te stellen. In zijn nieuwe roman ‘Paradijs bij het dashboardlicht’ beschrijft hij het leven van een man die zijn midlifecrisis probeert te bestrijden middels het organiseren van een dansavond voor 45-plussers. Pieter van der Wielen spreekt met Robert van Eijden. In het tweede uur is schrijver Marc van der Holst onze Open Kaart gast en nam Boris van der Ham voor ons De Reismicrofoon mee.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Schrijver Robert van Eijden's ‘Paradijs bij het dashboardlicht’

vanaf 00:00:14

Robert van Eijden is schrijver. In 2015 debuteerde hij met de roman ‘Boek (256 blz.)’, waarin het verhaal wordt verteld van een man die een overzichtelijk leven leidt, maar desondanks over weinig kracht bezit. Tot hij gedwongen wordt om voor het eerst in zijn bestaan een daad te stellen. In zijn nieuwe roman ‘Paradijs bij het dashboardlicht’ beschrijft hij het leven van een man die zijn midlifecrisis probeert te bestrijden middels het organiseren van een dansavond voor 45-plussers. Pieter van der Wielen spreekt met Robert van Eijden.

Weekschrijver: Erik Jan Harmens

vanaf 01:00:11

Schrijver Erik jan Harmens vertelt een verhaal over een onderwerp dat hem inspireert.

Open Kaart: schrijver Marc van der Holst

vanaf 01:09:33

Marc van der Holst schrijft, dicht, tekent en maakt muziek. Zijn zeer korte verhalen, gedichten, recepten, readymades, enz. verschijnen iedere dinsdag op de 'Dag in dag uit’-pagina van de Volkskrant. Hij speelde in de bands Hospital Bombers en Spilt Milk en bracht in 2016 met zijn huidige band The Avonden de cd 'Nachtschade' uit. Afgelopen jaar speelde hij in de voorstelling Fata Nirvana, een punkdocumentaire op het podium. Zijn debuutbundel 'Pyjamadagen' verscheen eind 2014 en werd genomineerd voor de Jo Peters Poëzieprijs 2016. Nu is er Dembrandt: zijn tweede verzameling kort proza in verhaal- en dichtvorm. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Marc van der Holst vragen over leven en werk.

De Reismicrofoon: schrijver Boris van der Ham

vanaf 01:40:35

In de rubriek De Reismicrofoon volgen we elke week iemand in de laatste dagen voor zijn of haar werk officieel het daglicht ziet.Voormalig kamerlid Boris van der Ham is journalist en voorzitter van het Humanistisch Verbond. In zijn carrière werkte hij al mee aan twee documentaires over afvalligheid binnen de islam. Nu komt Van der Ham met Nieuwe Vrijdenkers, een boek waarin geloofsafvalligen vertellen over hun soms verscheurende dillema’s tussen hun familie en persoonlijke leven. In aanloop naar de boekpresentatie nam Boris van der Ham voor ons De Reismicrofoon mee.