Nooit Meer Slapen

met o.a. Loes Luca, MU en Yvette van Boven

Nooit Meer Slapen

met o.a. Loes Luca, MU en Yvette van Boven

Loes Luca is actrice en comédienne. Ze debuteerde bij theatergroep Orkater en speelde later ook bij het RO Theater. Bijna twintig jaar stond ze op De Parade, onder meer met haar act 'Nénette et les Zézettes'. Naast theater speelde ze ook rollen in films en series als 'Ja zuster, nee zuster' en '’t Vrije Schaep'. Nu staat Luca opnieuw op het toneel met de herneming van de voorstelling 'DOEK!'. Een stuk over echt en onecht, zowel op het toneel en in de kunst als in de liefde. Ester Naomi Perquin spreekt met Loes Luca. Ook bezoeken we de tentoonstelling '20 Years of My Boyfriend Came Back From The War' in de Eindhovense kunstruimte MU. En Yvette van Boven beantwoordt de nu nog onbekende vragen in de rubriek Open Kaart naar aanleiding van het nieuwe seizoen van 'Koken met van Boven'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Toneel op het toneel: Loes Luca in DOEK!

vanaf 00:00:05

Loes Luca is actrice en comédienne. Ze debuteerde bij theatergroep Orkater en speelde later ook bij het RO Theater. Bijna twintig jaar stond ze op De Parade, onder meer met haar act Nénette et les Zézettes. Naast theater speelde ze ook rollen in films en series als Ja zuster, nee zuster en ’t Vrije Schaep. Nu staat Luca opnieuw op het toneel met de herneming van de voorstelling DOEK!. Een stuk over echt en onecht, zowel op het toneel en in de kunst als in de liefde. Ester Naomi Perquin spreekt met Loes Luca.

20 Years of My Boyfriend Came Back From the War

vanaf 00:36:34

Je bent kunstenaar en je vriendje komt terug van de oorlog. Een fascinerend en misschien dramatisch gegeven waar de Russische kunstenaar Olia Lialina twintig jaar geleden een interactieve Web-vertelling mee maakte. Het verhaal over de vriendin van een veteraan die gemengde gevoelens heeft over zijn thuiskomst werd al snel een iconisch werk dat veel kunstenaars inspireerde om er een eigen interpretatie van te maken. In de Eindhovense tentoonstellingsruimte MU zijn nu veel van deze interpretaties te zien, samen met twee nieuwe werken. Verslaggever Botte Jellema praatte met Lialina en met de Nederlandse makers van nieuw werk.

Open Kaart: Yvette van Boven

vanaf 00:51:50

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was Yvette van Boven te gast naar aanleiding van het tweede seizoen van het televisieprogramma 'Koken met van Boven'.

advertentie