Nooit Meer Slapen

met o.a. Griet Op de Beeck, Arjan Visser en Wim Daniëls

Nooit Meer Slapen

met o.a. Griet Op de Beeck, Arjan Visser en Wim Daniëls

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck werkte aanvankelijk als dramaturg in het theater, voordat ze in 2013 met de roman 'Vele hemels boven de zevende' debuteerde. Dit boek wordt verfilmd door Jan Matthys, voor wie Op de Beeck het scenario heeft ontwikkeld. Ook van haar tweede roman, de bestseller 'Kom hier dat ik u kus', zijn de filmrechten inmiddels verkocht. Nu verschijnt haar derde boek; 'Gij Nu'. Geen roman, maar een bundeling van onderling samenhangende verhalen over mensen die op een kantelpunt in hun leven staan. Ester Naomi Perquin spreekt met Griet op de Beeck. Verder is er aandacht voor het boek 'God sta me bij want ik ben onschuldig' van Arjan Visser, waarin hij in zijn familiegeschiedenis duikt. En we spelen Open Kaart vannacht met schrijver en taalkundige Wim Daniëls, die te gast is naar aanleiding van zijn nieuwe verhalenbundel 'De tambour-maître'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Gij nu; het nieuwe boek van Griet Op de Beeck

vanaf 00:00:07

De Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck werkte aanvankelijk als dramaturg in het theater, voordat ze in 2013 met de roman Vele hemels boven de zevende debuteerde. Dit boek wordt verfilmd door Jan Matthys, voor wie Op de Beeck het scenario heeft ontwikkeld. Ook van haar tweede roman, de bestseller Kom hier dat ik u kus, zijn de filmrechten inmiddels verkocht. Nu verschijnt haar derde boek; Gij Nu. Geen roman, maar een bundeling van onderling samenhangende verhalen over mensen die op een kantelpunt in hun leven staan. Ester Naomi Perquin spreekt met Griet op de Beeck.

De zoektocht naar de waarheid van schrijver Arjan Visser

vanaf 00:37:12

Journalist en schrijver Arjan Visser schrijft in zijn nieuwe boek 'God sta me bij want ik ben onschuldig' over zijn eigen familie: over hoe zijn zus in een Spaanse gevangenis belandde vanwege drugshandel, over het Spaanse meisje dat vroeger bij hen thuis woonde en later vermoord werd en over zijn vader, want welke rol speelde die eigenlijk in dat drama? En waarom zwijgt zijn moeder daar zo stug over? Het zijn op de waarheid gebaseerde verhalen die dan ook onmiddellijk de aandacht trokken van kranten en tv-programma’s. Maar Visser maakte er niet voor niets een roman van, zegt hij, en die gaat over zoveel meer, bijvoorbeeld over de werking van het geheugen. Emmie Kollau sprak de schrijver.

Open Kaart: Wim Daniëls

vanaf 00:53:21

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht was schrijver en taalkundige Wim Daniëls te gast naar aanleiding van zijn nieuwe verhalenbundel: 'De tambour-maître'.

advertentie