Nooit Meer Slapen

met o.a. Ingrid Hoogervorst, foto-expositie Dutch Identity en Kypski

Nooit Meer Slapen

met o.a. Ingrid Hoogervorst, foto-expositie Dutch Identity en Kypski

Schrijver en literatuurcriticus Ingrid Hoogervorst verzorgt de boekenrubriek van 'De Nieuwsshow' op NPO Radio 1 en doceert aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Eerder publiceerde ze de romans 'Woede', 'Spiegels', 'Polsslag' en 'Privédomein'. Haar nieuwe roman 'Zeeschuim' is een vertelling over o.a. de waarheid van menselijk falen en verlies. Ester Naomi Perquin spreekt met Ingrid Hoogervorst. Verder bezoeken we de fototentoonstelling 'Dutch Identity' in Museum de Fundatie in Zwolle. En we spelen Open Kaart met dj Kypski vanwege zijn optreden met het New Rotterdam Jazz Orchestra.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Zeeschuim: de nieuwe roman van Ingrid Hoogervorst

vanaf 00:00:00

Schrijver en literatuurcriticus Ingrid Hoogervorst combineert het schrijven met radiowerk: ze verzorgt de boekenrubriek van De Nieuwsshow op NPO Radio 1 en is als docent verbonden aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Eerder publiceerde ze de romans Woede, Spiegels, Polsslag en Privédomein. Haar nieuwe roman Zeeschuim is een vertelling over verlangen naar liefde, geluk en ouderschap, en over de waarheid van menselijk falen en verlies. Ester Naomi Perquin spreekt met Ingrid Hoogervorst.

De top van de Nederlandse portretfotografie in Dutch Identity

vanaf 00:42:03

Nederlanders zijn goed in het maken van portretten. Dat was al zo in de tijd van de oude meesters en tegenwoordig hebben we een flinke stoet internationaal gewaardeerde fotografen. Vandaag opent in Museum de Fundatie in Zwolle de overzichtstentoonstelling 'Dutch Identity', met werk van vijfentwintig hedendaagse portretfotografen uit Nederland, zoals Anton Corbijn, Erwin Olaf en Viviane Sassen. Verslaggever Botte Jellema kreeg een voorproefje met fotograaf Ernst Coppejans en volgde fotografe Annaleen Louwes bij het maken van een portret van een BN’er.

Open Kaart: Kypski

vanaf 00:56:58

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Dit keer was dj Kypski te gast vanwege zijn optreden met het New Rotterdam Jazz Orchestra.