Nooit Meer Slapen

met o.a. Jeangu Macrooy, De leraar die mijn leven veranderde en Guus Janssen

Nooit Meer Slapen

met o.a. Jeangu Macrooy, De leraar die mijn leven veranderde en Guus Janssen

Zanger Jeangu Macrooy groeide op in het warme Paramaribo en studeerde aan het conservatorium in Suriname. In 2014 besloot hij zijn muzikale carrière in Nederland voort te zetten. Hij werkte samen met producer Perquisite en kwam zo bij platenlabel Unexpected Records terecht. Onlangs verschenen zijn debuut EP 'Brave Enough' en de bijbehorende single 'Gold'. Zijn muziek is persoonlijk en wordt gekenmerkt door warme, maar sterke klanken. Ester Naomi Perquin spreekt met Jeangu Macrooy. Verder aandacht voor het boek 'De leraar die mijn leven veranderde'. En we spreken componist Guus Janssen naar aanleiding van het programma 'Weeshuis van de Nederlandse muziek'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Een muzikale reis: Jeangu Macrooy over Brave Enough

vanaf 00:00:05

Zanger Jeangu Macrooy groeide op in het warme Paramaribo en studeerde aan het conservatorium in Suriname. In 2014 besloot hij zijn muzikale carrière in Nederland voort te zetten. Hij werkte samen met producer Perquisite en kwam zo bij platenlabel Unexpected Records terecht. Onlangs verschenen zijn debuut EP Brave Enough en de bijbehorende single Gold. Zijn muziek is persoonlijk en wordt gekenmerkt door warme, maar sterke klanken. Ester Naomi Perquin spreekt met Jeangu Macrooy.

De leraar die mijn leven veranderde: schrijvers over hun leraren

vanaf 00:37:07

Leraren kunnen een ongelooflijke invloed hebben op hun leerlingen, zowel in positieve als in negatieve zin. Zo zijn er de docenten die je stimuleren iets met je talent voor muziek, schrijven of toneel te gaan doen. Of de wiskunde leraar, die zijn vrije tijd opofferde om jou bijles te geven, maar ook de leraar die zo streng was, dat je elke dag met een brok in je maag naar zijn les ging. Volgende week verschijnt het boek De leraar die mijn leven veranderde, met verhalen van schrijvers over de leraar die hun leven veranderde. Verslaggever Tjitske Mussche spreekt met Johan Goossens, Thomas Heerma van Voss en Tommy Wieringa over de leraar die hun leven veranderde.

Open Kaart: Guus Janssen

vanaf 00:52:50

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht komt componist en pianist Guus Janssen vertellen over zijn rol als tafelgast bij het programma Weeshuis van de Nederlandse muziek in Splendor in Amsterdam.