Nooit Meer Slapen

met o.a. Eelco Smits, Uljana Orlova en Bas van Putten

Nooit Meer Slapen

met o.a. Eelco Smits, Uljana Orlova en Bas van Putten

Acteur Eelco Smits is sinds 2005 aan Toneelgroep Amsterdam verbonden, waar hij in voorstellingen te zien was zoals 'Angels in America', 'De meeuw' en 'Maria Stuart'. Vorig jaar speelde hij 'Song From Far Away', een theatermonoloog die de Britse toneelschrijver Simon Stephens speciaal voor Smits schreef. Nu speelt hij een hoofdrol in 'Liliom', waarin een 27-jarige man besluit om het roer volledig om te gooien. Een keuze die grote gevolgen heeft. Ester Naomi Perquin spreekt met Eelco Smits. Verder aandacht voor de foto's van Uljana Orlova. Zij maakte een korte film over de asielprocedure die zij en haar moeder doorliepen in de jaren negentig. Deze film zal te zien zijn op Fotodok in Utrecht. En we spreken journalist Bas van Putten over zijn boek 'Geluk is een auto', een autogids voor liefhebbers.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Zestien jaar vagevuur voor Eelco Smits in Liliom

vanaf 00:00:05

Acteur Eelco Smits is sinds 2005 aan Toneelgroep Amsterdam verbonden, waar hij in voorstellingen te zien was zoals Angels in America, De meeuw en Maria Stuart. Vorig jaar speelde hij Song From Far Away, een theatermonoloog die de Britse toneelschrijver Simon Stephens speciaal voor Smits schreef. Nu speelt hij een hoofdrol in Liliom, waarin een 27-jarige man besluit om het roer volledig om te gooien. Een keuze die grote gevolgen heeft. Ester Naomi Perquin spreekt met Eelco Smits.

There is something about my family: Uljana Orlova

vanaf 00:40:48

Als ergens veel foto’s en filmpjes van worden gemaakt, dan is het wel van familie. Fotodok in Utrecht brengt in een nieuwe expositie foto’s van familie die door kunstenaars en fotografen zijn gemaakt. Dan worden familiefoto’s ineens aan een kritische en onderzoekende blik onderworpen. Een heel bijzonder onderzoek is van Uljana Orlova, die een korte film maakte over de asielprocedure die zij en haar moeder doorliepen in de jaren negentig in Nederland. Verslaggever Botte Jellema ontmoette haar bij Fotodok.

Open Kaart: Bas van Putten

vanaf 00:55:51

In de rubriek Open Kaart, in het tweede uur van Nooit Meer Slapen, bepaalt de gast zelf welke vragen er worden gesteld door kaarten te trekken waarop prikkelende, persoonlijke vragen over leven en werk staan. Er is slechts één voorwaarde: eerlijk antwoord geven. Vannacht vertelde journalist Bas van Putten over zijn boek 'Geluk is een auto', een autogids voor liefhebbers.

advertentie