Nooit Meer Slapen

Met o.a. K. Michel, Oasis en Hans den Hartog Jager

Nooit Meer Slapen

Met o.a. K. Michel, Oasis en Hans den Hartog Jager

K. Michel wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse dichters. Na zijn debuut in 1989 ontving hij onder meer de Herman Gorterprijs, de Jan Campertprijs en de VSB-Poëzieprijs. Recentelijk verscheen zijn zevende dichtbundel; 'Te voet is het heelal drie dagen ver'. Verder besteden we aandacht aan 'Supersonic', de film over Oasis, en is Hans den Hartog Jager te gast om te vertellen over 'Zie de mens'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Dichter K. Michel: Te voet is het heelal drie dagen ver

vanaf 00:00:57

K. Michel wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse dichters. Na zijn debuut in 1989 ontving hij onder meer de Herman Gorterprijs, de Jan Campertprijs en de VSB-Poëzieprijs. Naast poëzie publiceert hij regelmatig essays en verhalen, en vertaalde hij gedichten van onder meer Michael Ondaatje en Octavio Paz. Recentelijk verscheen zijn zevende dichtbundel; ´Te voet is het heelal drie dagen ver´. Ester Naomi Perquin spreekt met K. Michel.

'Supersonic': over hoe Oasis de top bereikte

vanaf 00:43:45

'You can have it all, but how much do you want it?' zong Liam Gallagher in het nummer 'Supersonic' (1994), de debuutsingel van zijn band Oasis. Drie jaar later smeekten 2,4 miljoen fans om een kaartje voor het duo uit Manchester. 'You can have it all.' Mat Whitecross besloot een documentaire te maken over Liam en Noel Gallagher, genaamd 'Supersonic'. Vooral de razendsnelle race naar de top van de twee ruziënde broers fascineerde hem. Verslaggever Atze de Vrieze bezocht 'Supersonic' samen met gitarist en producer JB Meijers.

Open Kaart: kunstcriticus Hans den Hartog Jager

vanaf 00:59:32

Voor het Zwolse museum De Fundatie stelde kunstcriticus Hans den Hartog Jager onder andere de tentoonstellingen 'Meer licht' en 'Meer macht' samen. Nu selecteerde hij honderd portretten, gemaakt in de afgelopen eeuw. Bij ieder portret schreef Den Hartog Jager een artikel van zeshonderd woorden. Onder de naam 'Zie de mens - 100 jaar' zijn deze portretten nu geëxposeerd, en is er een boekje uitgebracht. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Hans den Hartog Jager persoonlijke vragen over leven en werk.

'Weiner': Wat vindt het publiek?

vanaf 01:18:04

Vorige week was de première van Weiner. Deze documentaire van Josh Kriegman gaat over de Amerikaanse politicus Anthony Weiner, die in opspraak kwam na het plaatsen van 'belastende' foto's. Luuk Heezen polste de reacties van het publiek.

advertentie