Nooit Meer Slapen

Met o.a. A.N. Ryst, Armand en Angela Schijf

Nooit Meer Slapen

Met o.a. A.N. Ryst, Armand en Angela Schijf

A.N. Ryst is het pseudoniem van Daan Remmerts de Vries, die bekend werd als kinderboekenschrijver en illustrator, maar die ook voor ‘young adults’ en volwassenen schrijft. Zijn nieuwe verhalenbundel 'De blauwe maanvis' gaat over onalledaagse mensen die niet alleen met hun demonen worstelen, maar ook met zichzelf. Verder spreken we Marcel Groenewegen, biograaf van Armand, en is actrice Angela Schijf te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

A.N. Ryst over zijn verhalenbundel 'De blauwe maanvis'

vanaf 00:00:49

A.N. Ryst is het pseudoniem van Daan Remmerts de Vries, die bekend werd als kinderboekenschrijver en illustrator, maar die ook voor ‘young adults’ en volwassenen schrijft. Ryst maakte naam met de avonturenroman 'De harpij' (2014), waaraan hij meer dan twintig jaar werkte. Zijn nieuwe verhalenbundel 'De blauwe maanvis' gaat over onalledaagse mensen die niet alleen met hun demonen worstelen, maar ook met zichzelf en in het bijzonder hun eigen sterfelijkheid. Ester Naomi Perquin spreekt met A.N. Ryst. (Foto: Johannes Abeling)

Het leven van Armand, opgetekend door Marcel Groenewegen

vanaf 00:39:50

Wie aan Armand denkt, ziet een roodharige, blowende man met een gitaar voor zich. Ook Marcel Groenewegen, gitarist in The Kik, wist niet meer dan dat over de protestzanger. Totdat The Kik samen met Armand begon op te treden. Marcel raakte meer en meer door hem geïntrigeerd. Hij interviewde Armand nog vlak voordat hij stierf, en tekende zijn biografie op: 'Armand. En nou ik.' Verslaggever Emmie Kollau sprak met Marcel over het bijzondere levensverhaal van Armand.

Open Kaart: actrice Angela Schijf

vanaf 00:54:45

Actrice Angela Schijf en haar echtgenoot Tom Van Landuyt brengen de voorstelling 'Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt' naar Nederland. De van origine Vlaamse voorstelling is gebaseerd op de novelle 'De Kreutzersonate' van Lev Tolstoj. De voorstelling gaat over het failliet van een huwelijk, over hoe jaloezie een relatie ondermijnt én over de verderfelijke invloed van (klassieke) muziek. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Angela Schijf persoonlijke vragen over leven en werk.

Mapplethorpe: Look at the Pictures - Wat vindt het publiek?

vanaf 01:14:26

Op het IDFA wordt de documentaire Mapplethorpe: Look at the Pictures vertoond. Deze film van regisseurs Fenton Bailey en Randy Barbato is een portret van de wereldberoemde New Yorkse homo-erotische fetish-fotograaf Robert Mapplethorpe. Verslaggever Luuk Heezen bezocht de documentaire, en polste de reacties van het publiek.

advertentie