Nooit Meer Slapen

Met o.a. John Körmeling, 'Zij Zijn' en Patricia Kaersenhout

Nooit Meer Slapen

Met o.a. John Körmeling, 'Zij Zijn' en Patricia Kaersenhout

John Körmeling is architect en beeldend kunstenaar. Zijn beroemdste (en beruchtste) werk is waarschijnlijk ‘Draaiend Huis’, een huis dat op de Hasseltrotonde in Tilburg in 53 minuten een rondje draait. Nu wil hij een écht rechte weg maken, zes kilometer lang. Verder aandacht voor het filmproject 'Zij Zijn' van Rince de Jong, en beeldend kunstenaar Patricia Kaersenhout is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Architect John Körmeling maakt een écht rechte weg

vanaf 00:00:40

John Körmeling is architect en beeldend kunstenaar. Zijn beroemdste (en beruchtste) werk is waarschijnlijk ‘Draaiend Huis’, een huis dat op de Hasseltrotonde in Tilburg in 53 minuten een rondje draait. Nu wil John een echte rechte weg maken. De aarde is rond, dus niets is echt recht. Behalve Johns zes kilometer lange weg, op een dijk in Groningen, hopelijk. Pieter van der Wielen spreekt John Körmeling.

Fotograaf Rince de Jong portretteerde verstandelijk gehandicapten

vanaf 01:09:02

Rince de Jong is fotograaf, maar voor haar videokunstproject 'Zij Zijn' werd ze speciaal begeleider van verstandelijk gehandicapten. In haar video's vraagt ze hen om zonder te praten in de camera te blijven kijken. Dit levert bijzonder intieme portretten op. Verslaggever Luuk Heezen spreekt met Rince de Jong, en met een verstandelijk gehandicapte tweeling die voor het eerst het eindresultaat gaat bekijken.

Open Kaart: beeldend kunstenaar Patricia Kaersenhout

vanaf 01:25:13

Patricia Kaersenhout is een Nederlandse visueel kunstenaar en cultureel activist. De rode draad in haar werk is een onderzoek naar de Afrikaanse diaspora, die ze in verband brengt met de geschiedenis van de slavernij, racisme, feminisme en seksualiteit. Een aantal van haar werken is nu te zien in Museum Arnhem. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Patricia Kaersenhout persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie