Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kluun, Religie in Europa en Marien Dorleijn

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Kluun, Religie in Europa en Marien Dorleijn

Schrijver Raymond van de Klundert bestormde in 2003 vanuit het niets als Kluun de bestsellerlijsten met zijn romandebuut 'Er komt een vrouw bij de dokter'. Hierna verschenen nog meerdere romans, en schreef Kluun columns voor verschillende media. Nu is hij terug met zijn nieuwe roman 'DJ'. Verder bespreken we religie in Europa in het tweede deel van onze 'Made In Europe'-serie, en is zanger en Moss-frontman Marien Dorleijn te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Vrijheid, vriendschap en vechtscheidingen in nieuwe Kluun: 'DJ'

vanaf 00:00:34

Schrijver Raymond van de Klundert werkte jarenlang als reclamestrateeg. Tot hij in 2003 vanuit het niets als Kluun de bestsellerlijsten bestormde met zijn romandebuut 'Er komt een vrouw bij de dokter'. Het boek was gebaseerd op zijn eigen ervaringen met de ziekte en het overlijden van zijn vrouw, die aan kanker leed. Hierna volgden boeken als 'De weduwnaar' en 'Haantjes' en was Kluun columnist voor verschillende media. Nu is hij terug met zijn nieuwe roman 'DJ'. Een boek over Las Vegas, vechtscheidingen, vriendschap en verraad; maar vooral: over vrijheid en hoeveel je daarvan nodig hebt. Pieter van der Wielen spreekt met Kluun. (foto: Krijn van Noordwijk)

Made In Europe: Religie

vanaf 01:10:42

Al in de 19e eeuw verklaarde Nietzsche dat Europa God dood had verklaard. Sindsdien hebben de kunstenaars van ons continent een nieuwe verhouding met religie gezocht, die balanceert tussen traditie en spot. Franca Treur, die zelf afstand nam van de protestante god van haar jeugd, bekeek voor Nooit Meer Slapen de tweede aflevering van Made in Europe over dit onderwerp. (foto: Maarten Kramer)

Open Kaart: muzikant Marien Dorleijn

vanaf 01:26:27

Marien Dorleijn is voornamelijk bekend als frontman van de alternatieve rockband Moss. In 1999 won hij als singer/songwriter de Grote Prijs van Nederland. Het eerste album van Moss verscheen in 2007: 'The Long Way Back'. Toen nog rustige gitaarpop, maar met de jaren kwam een elektronisch geluid om de hoek kijken. Ondertussen maakte Dorleijn ook nog samen met David Pino (frontman van El Pino and the Volunteers) muziek onder de naam Tika. Van Moss verschijnt op 17 februari het vijfde album: 'Strike'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Marien Dorleijn persoonlijke vragen over leven en werk.