Nooit Meer Slapen

Met o.a. Charlotte Dematons, Ondertussen in Casablanca en Ernst Daniël Smid

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Charlotte Dematons, Ondertussen in Casablanca en Ernst Daniël Smid

Charlotte Dematons illustreerde talloze kinderboeken. Recent verscheen de heruitgave van Hector Malots klassieker Alleen op de wereld, waar Dematons de illustraties voor verzorgde. Verder aandacht voor Ondertussen in Casablanca van het Nationale Toneel, en zanger Ernst Daniël Smid vertelt over het cultureel bruisende Wenen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Charlotte Dematons illustreerde de klassieker 'Alleen op de wereld'

vanaf 00:00:35

Charlotte Dematons illustreerde talloze kinderboeken. Tijdens het exposeren van haar eindexamenwerk op de Rietveld Academie werd ze opgemerkt door uitgeverij Lemniscaat. Al snel verscheen daar haar eerste prentenboek, getiteld 'Dido'. Daarna werkte ze aan zo'n 150 prentenboeken. Recent verscheen de heruitgave van Hector Malots klassieker 'Alleen op de wereld', waar Dematons de illustraties voor verzorgde. Pieter van der Wielen spreekt met Charlotte Dematons.

De wereld staat in brand, maar wij spelen toneel

vanaf 01:10:33

In de voorstelling Ondertussen in Casablanca van regisseur Jeroen de Man staat een beroemd acteursechtpaar centraal. Ze praten in hun huiskamer vol bevlogenheid over het hun vak, terwijl op de achtergrond de wereld zich langzaam maar zeker opdringt: ‘De wereld staat in brand, maar wij spelen toneel’. Emmie Kollau spreekt regisseur Jeroen de Man en actrice Jacqueline Blom over theater, idealisme en de ongemakkelijke waarheid. (foto: Barrie Hullegie)

Open Kaart: operazanger Ernst Daniël Smid

vanaf 01:26:13

Ernst Daniël Smid is een van de bekendste Nederlandse operazangers. Hij speelde in operaklassiekers als 'Faust' en 'Le nozze di Figaro', maar ook in moderne musicals als 'The Sound Of Music'. Nu presenteert hij Wiener Melange; een culturele ontdekkingsreis door Wenen. Samen met een 24-koppig orkest, ballroomdansers en diverse solisten neemt Ernst Daniël Smid het publiek mee naar de Oostenrijkse hoofdstad. In de rubriek Open Kaart beantwoordt hij persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie