Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cees Geel, Wildernis onder Water en Carolina Lo Galbo

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cees Geel, Wildernis onder Water en Carolina Lo Galbo

Acteur Cees Geel speelde in diverse films, televisieseries en theaterstukken. Voor zijn rol in de dramatische komedie 'Simon' (2004) kreeg hij een Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Acteur. Nu speelt hij in 'FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer'; een theatrale reconstructie van de corruptieschandalen rond voetbalorganisatie FIFA. Verder aandacht voor de natuurdocumentaireserie 'Wildernis onder Water', en presentator Carolina Lo Galbo is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Cees Geel speelt in theaterstuk 'FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer'

vanaf 00:00:50

Cees Geel volgde de acteursopleiding aan de Toneelschool Amsterdam. Hij speelde in diverse films, televisieseries en theaterstukken. Voor zijn rol in de dramatische komedie 'Simon' (2004) kreeg hij een Gouden Kalf voor Beste Mannelijke Acteur. Nu speelt hij in 'FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer'; een theatrale reconstructie van de corruptieschandalen rond wereldvoetbalorganisatie FIFA. Pieter van der Wielen spreekt met Cees Geel.

Verborgen natuurschoon in 'Wildernis onder Water'

vanaf 01:11:22

De natuurfilm lijkt nooit aan populariteit in te leveren. Vanaf 6 januari is er een nieuwe natuurdocumentaireserie te zien op NPO 2, getiteld 'Wildernis onder Water'. In de serie komt de natuur in en rondom het Nederlandse water aan bod. Verslaggever René van Es sprak erover met de jonge talentvolle maker Iris Grob. Ook ging hij op pad met onderwaterfilmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos, want: 'de mooiste natuur in Nederland vind je onderwater'.

Open Kaart: presentator Carolina Lo Galbo

vanaf 01:25:15

Carolina Lo Galbo (1980) was tien jaar lang redacteur bij Vrij Nederland waarvoor ze veel schrijvers interviewde. Ze kreeg een Luis voor haar interview met dichter Ramsey Nasr en een Tegel-nominatie voor haar interview met schrijver Thomas Rosenboom. Sinds haar vertrek bij Vrij Nederland werkt ze als freelance interviewer, onder meer voor De Volkskrant. Vanaf 8 januari gaat ze aan de slag als presentator bij VPRO Boeken, samen met Jeroen van Kan. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Carolina Lo Galbo persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Carla van Thijn)

advertentie