Nooit Meer Slapen

Met o.a. L.A. Raeven, typografie op straat en Marcel Möring

Nooit Meer Slapen

Met o.a. L.A. Raeven, typografie op straat en Marcel Möring

De tweelingzussen Liesbeth en Angelique vormen het internationaal geroemde kunstenaarsduo L.A. Raeven. In hun performances en video-installaties leveren ze commentaar op hedendaagse obsessies. Komend weekend opent in Museum Arnhem de video-installatie 'Wild Zone 3'. Verder bekijken we typografie in de openbare ruimte met Bas Jacobs, en is schrijver Marcel Möring te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nieuwe videokunst van L.A. Raeven: 'Wild Zone 3'

vanaf 00:00:41

De tweelingzussen Liesbeth en Angelique vormen het internationaal geroemde kunstenaarsduo L.A. Raeven. In hun performances en video-installaties leveren ze commentaar op hedendaagse obsessies met eten, de maakbaarheid van het lichaam en de dwingende opdracht van de maatschappij om een 'ideaal individu' te zijn. Hun werk en hun leven zijn nauw verweven. Komend weekend opent in Museum Arnhem de video-installatie 'Wild Zone 3', waarin opnieuw de maakbaarheid van het lichaam centraal staat. Pieter van der Wielen spreekt met Angelique en Liesbeth Raeven.

Op lettersafari door Amsterdam met typograaf Bas Jacobs

vanaf 01:07:58

We kennen allemaal de wereldberoemde witte letters van HOLLYWOOD. Wat maakt deze letters uniek? Kun je het karakter van een stad aflezen aan de letters in de openbare ruimte? Waarom horen vreemde, onorthodoxe geometrische en decoratieve displayletters juist bij Amsterdam? Bas Jacobs is letterontwerper en letterliefhebber. In zijn boekje 'Safari Typo', dat binnenkort verschijnt, neemt hij de lezer mee op lettersafari door Amsterdam. Hij geeft onze verslaggever Stef Visjager vast een voorproefje. (foto: Kevin Gessner CC BY-SA 2.0)

Open Kaart: schrijver Marcel Möring

vanaf 01:22:25

Marcel Möring is schrijver. Zijn roman 'Het grote verlangen' (1992) werd bekroond met de AKO Literatuurprijs. Ook kreeg hij voor 'In Babylon' (1997) de Gouden Uil Literatuurprijs, en voor 'Dis' (2006) de F. Bordewijkprijs. Nu verschijnt zijn nieuwe roman 'Eden', het laatste deel in een trilogie die begon met 'Dis'. In 'Eden' worden twee verhalen verteld: dat van een naamloze jongen die moet overleven in een woud, en dat van een psychiater. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Marcel Möring persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Michiel Hendryckx CC BY-SA 3.0)

advertentie