Nooit Meer Slapen

Met o.a. Leendert Pot, Made in Europe over verlangen en Bas Kwakman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Leendert Pot, Made in Europe over verlangen en Bas Kwakman

Leendert Pot is filmmaker. In de film 'Anne & Jean-Paul, onze wereld' volgt Pot het leven van zijn zus Anne, die het syndroom van down heeft, en haar vriend Jean-Paul, die kampt met het fragiele X syndroom. Hoe laat je twee geliefden met een beperking zo zelfstandig mogelijk hun leven leiden? Verder bespreken we met zangeres Nynke Laverman het zesde deel van 'Made in Europe' over verlangen, en is schrijver en tekenaar Bas Kwakman te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Leendert Pot verfilmde samenwonen met een beperking

vanaf 00:00:52

Leendert Pot is filmmaker. De afgelopen 25 jaar regisseerde hij vele films over uiteenlopende onderwerpen. In 1989 maakte hij de film 'Anne anders', over zijn zus die het syndroom van down heeft. Nu, bijna 30 jaar later, verschijnt zijn film 'Anne & Jean-Paul, onze wereld'. In deze film volgt Pot het leven van Anne en haar vriend Jean-Paul, die kampt met het fragiele X syndroom. Hoe laat je twee geliefden met een beperking zo zelfstandig mogelijk hun leven leiden? Pieter van der Wielen spreekt met Leendert Pot.

Made in Europe: verlangen

vanaf 01:12:42

Made in Europe begeeft zich zondag in de wereld van het verlangen, een levensgevoel dat doorklinkt in de fado, in de gedichten van Heine, maar ook in de ronkende motor van die typisch Europese uitvinding: de auto. Zowel de fado, de poëzie, als de auto kunnen je brengen waar je verlangend hart naar uitgaat. Zangeres Nynke Laverman, die onder meer de fado zong, bekeek samen met verslaggever Mathijs Deen alvast de uitzending en spreekt over de weerbaarheid van de fado, de kracht van het verlangen. (foto: Femke Teussink)

Open Kaart: tekenaar en schrijver Bas Kwakman

vanaf 01:27:57

Bas Kwakman is behalve schrijver en beeldend kunstenaar ook directeur van de stichting Poetry International. In die hoedanigheid reist hij over de hele wereld en ontmoet hij veel verschillende mensen. Zijn uiteenlopende ontmoetingen en ervaringen met hotelkamers heeft hij opgeschreven en van illustraties voorzien. Het resultaat is zijn prozadebuut 'Hotelkamerverhalen'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Bas Kwakman persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie