Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bert Wagendorp, vrijgevochten vrouwen en Wendell Jaspers

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Bert Wagendorp, vrijgevochten vrouwen en Wendell Jaspers

Bert Wagendorp is schrijver, essayist en columnist. Zijn nieuwste roman 'Masser Brock' gaat over een columnist van een grote krant die zijn idealisme over de journalistiek langzaam ziet afbrokkelen. Wat doe je als journalist als de grenzen tussen feiten, meningen en belangen vervagen? Verder een reportage over vrijgevochten vrouwen in 'Made in Europe'. Ook spreken we Wendell Jaspers over haar rol in het toneelstuk 'Ivanov'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bert Wagendorp beschrijft het verval van idealisme in de journalistiek

vanaf 00:00:38

Bert Wagendorp is schrijver, essayist en columnist. Hij begon als sportverslaggever bij de Leeuwarder Courant, tot hij in 1988 verhuisde naar 'De Volkskrant'. Zeven jaar later debuteerde hij als romancier met het boek 'De proloog'. In 2013 bestormde hij de bestsellerlijsten met de wielerroman 'Ventoux'. Het boek werd ook internationaal opgepikt en is inmiddels verfilmd. Zijn nieuwste roman 'Masser Brock' gaat over een columnist van een grote krant die zijn idealisme over de journalistiek langzaam ziet afbrokkelen. Wat doe je als journalist als de grenzen tussen feiten, meningen en belangen vervagen? Pieter van der Wielen spreekt met Bert Wagendorp (foto: Jelmer de Haas).

Made in Europe: vrijgevochten vrouwen

vanaf 01:09:15

In 'Made in Europe' gaat Dimitri Verhulst op zoek naar het culturele DNA van ons continent. Deze aflevering verdiept hij zich in de kunst die een grote rol heeft gespeeld bij de bevrijding van de vrouw. Maar wie zijn nu die vrijgevochten vrouwen? Onze verslaggever Emmie Kollau vraagt Hedy D’Ancona, feministe, oud-staatssecretaris, minister en europarlementariër voor de PvdA, naar haar visie op de bevrijde vrouw. Wie zijn haar voorbeelden in binnen- en buitenland? En waar staat ‘vrijgevochten’ eigenlijk voor?

Open Kaart: actrice Wendell Jaspers

vanaf 01:23:43

Wendell Jaspers (Burundi, 1980) studeerde af aan de Fontys Academie voor Drama in Eindhoven. Sindsdien speelde ze bij het Nationale Toneel in onder andere 'Heksenjacht' en 'Thuisreis'. Ook had ze een rol in de film 'Komt een vrouw bij de dokter'. Haar rol in het toneelstuk 'MARILYN MONROE: Diamonds are a girls best friend' leverde haar een nominatie op voor de Theo D’Or toneelprijs. Nu speelt zij in de Tsjechov-klassieker 'Ivanov'. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Wendell Jaspers persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie