Nooit Meer Slapen

Met o.a. Egbert-Jan Weeber, satire anno 2017 en René van Kooten

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Egbert-Jan Weeber, satire anno 2017 en René van Kooten

Acteur Egbert-Jan Weeber brak definitief door met zijn rol in de boekverfilming 'Oesters van Nam Kee'. Voor zijn rol in de film 'Van God Los' werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. Nu speelt hij de hoofdrol in 'If The Sun Explodes', een film van Hanna van Niekerk over hoe een dramatische gebeurtenis de liefde op de proef kan stellen. Verder aandacht voor ironie in 2017, en is acteur René van Kooten te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Egbert-Jan Weeber speelt hoofdrol in drama 'If The Sun Explodes'

vanaf 00:00:38

Acteur Egbert-Jan Weeber begon zijn carrière bij de theatervooropleiding De Noorderlingen. In 2000 was hij voor het eerst op televisie te zien in de serie 'Finals'. Twee jaar later brak hij definitief door met zijn rol in de boekverfilming 'Oesters van Nam Kee' en voor zijn rol in de film Van God Los werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf. Hierna volgden rollen in series en films als 'Moeder, ik wil bij de revue' en 'Michiel de Ruyter'. Nu speelt hij de hoofdrol in 'If The Sun Explodes', een film van Hanna van Niekerk over hoe een dramatische gebeurtenis de liefde op de proef kan stellen. Pieter van der Wielen spreekt met Egbert-Jan Weeber. (foto: Mark Uyl)

De schimmige wereld tussen werkelijkheid en ironie

vanaf 01:09:26

Satirische programma's als 'Zondag met Lubach', 'Last Week Tonight' en 'Saturday Night Live' vieren hoogtijdagen: er is immers materiaal ten overvloede. Maar wat moet je nog met grappen, als de werkelijkheid al een grap lijkt? Moeten we lachen om de nieuwe president van de Verenigde Staten, of kunnen we dat beter laten? Het lachen is in ieder geval schrijver, theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron vergaan. Verslaggever Botte Jellema duikt met haar in de schimmige wereld tussen werkelijkheid en ironie.

Open Kaart: acteur René van Kooten

vanaf 01:25:03

Musicalacteur René van Kooten begon zijn professionele carrière ooit als geschiedenisleraar op de middelbare school. Inmiddels is hij al twintig jaar te zien in uiteenlopende musicalproducties, van 'Miss Saigon' tot 'Les Misérables'. Recent ging in Rotterdam de musical 'Into the Woods' in première, waarin René Rapunzels hofmaarschalk en ('overjarige') prins speelt. De rol is 'een cadeautje', zoals hij het zelf noemt. In de rubriek Open Kaart beantwoordt René van Kooten persoonlijke vragen over leven en werk.

advertentie