Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Rot, 111 gekke plekken in Nederland en Jeroen van Bergeijk

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Rot, 111 gekke plekken in Nederland en Jeroen van Bergeijk

Jan Rot is zanger, tekstdichter. Hij schreef nummers voor Boudewijn de Groot en Anneke Grönloh. Sinds 2011 presenteert hij zich weer meer als soloartiest. Op De Parade speelt hij met Edda Barends 'U bent mijn moeder', de voorstelling over zijn demente moeder waarmee Joop Admiraal in de jaren ’80 theatergeschiedenis schreef. Ook aandacht voor gekke plekken in Nederland, en Jeroen van Bergeijk komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jan Rot speelt in Joop Admiraals 'U bent mijn moeder'

vanaf 00:00:47

Jan Rot is zanger, componist en tekstdichter. Zijn muzikale cv is lang. Hij schreefnummers voor Rob de Nijs, Anneke Grönloh en Boudewijn de Groot en gaf als hertaler zijn eigen draai aan pophits, maar ook aan de ‘Mattheüs Passion’. Sinds 2011 presenteert hij zich weer meer als soloartiest. Vorig jaar kreeg hij de Annie M.G. Schmidtprijs toegekend voor zijn theaterlied ‘Stel dat het zou kunnen’. En inmiddels is Rot toe aan zijn 22ste soloalbum. Op De Parade speelt hij met Edda Barends 'U bent mijn moeder', de voorstelling over zijn demente moeder waarmee Joop Admiraal in de jaren ’80 theatergeschiedenisschreef. Pieter van der Wielen spreekt met Jan Rot. (beeld: YouTube - Stichting Okapi)

Gekke plekken en de man die ze verzamelt

vanaf 01:05:24

Reisjournalist Jeroen van der Spek verzamelt ze: gekke plekken in Nederland. Er zijn plekken bij die bedoeld zijn om op te vallen: een half verdronken kerktoren, een lange trap naar nergens. Er zijn er ook bij die in alle ernst gemaakt zijn, maar achteraf bezien een bizar tintje hebben gekregen; een bos naast een landingsbaan, een overdekte visrivier. 'De Gekste Plek van Nederland 2'komt vrijdag 23 juni uit. Mathijs Deen sprak Jeroen van der Spek.

Open Kaart: schrijver Jeroen van Bergeijk

vanaf 01:21:06

Jeroen van Bergeijk is schrijver, journalist en documentairemaker. Twee jaar geleden, toen hij de vijftig aantikte, was hij het kwijt. Zijn huwelijk op, zijn moeder dood en zijn uitgeverschap in twijfel. Om los te komen, stapte hij op de fiets en reed naar bedevaartsoord Santiago de Compostella. Hij wist zeker: hij zou er niet over schrijven. Nu ligt het boek 'Liefde, lijden, lossen' in de winkels, waarin Jeroen, terwijl hij naar het zuiden fietst, de clichés in zijn eigen leven onder de loep neemt. In de rubriek Open Kaart geeft hij eerlijk antwoord. (foto: Jeroen van Bergeijk)