Nooit Meer Slapen

Met o.a. Step Vaessen, 'Commandant Konijn' en Philip Huff

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Step Vaessen, 'Commandant Konijn' en Philip Huff

Step Vaessen is journaliste. Als correspondent volgt ze de ontwikkelingen in Indonesië sinds 1996, eerst voor de NOS en de afgelopen elf jaar voor Al Jazeera. Ze versloeg o.a. de tsunami in Zuidoost-Azië, reisde naar de uitgebarste Merapivulkaan en bracht religie en religieuze onenigheden in beeld. Ook schreef ze het boek Jihad met Sambal; een relaas over het leven in Indonesië, maar bovenal gaat het over het drama dat zich in Vaessens eigen leven voltrok. Ook aandacht voor Commandant Konijn en we praten met Philip Huff.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Step Vaessen schreef 'Jihad met Sambal'

vanaf 00:00:36

Step Vaessen is journaliste. Als correspondent volgt ze de ontwikkelingen in Indonesië sinds 1996, eerst voor de NOS en de afgelopen elf jaar voor Al Jazeera. Op Twitter geeft zij updates over de politieke ontwikkelingen en linkt ze naar haar items op het Qatarese netwerk. Ze versloeg o.a. de tsunami in Zuidoost-Azië, reisde naar de uitgebarste Merapivulkaan en bracht religie en religieuze onenigheden in beeld. Ook schreef ze het boek ‘Jihad met Sambal’; een relaas over het leven in Indonesië, maar bovenal gaat het over het drama dat zich in Vaessens eigen leven voltrok. Pieter van der Wielen spreekt met Step Vaessen.

Erik Jan Harmens over de donderdag die was

vanaf 01:00:46

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, maar altijd persoonlijk. Deze week is het onze eer Erik Jan Harmens aan het woord te laten.

Journalist Michel Maas schreef over zijn oorlogsverslaving

vanaf 01:10:36

Michel Maas is journalist, schrijver en correspondent in Zuidoost-Azië voor de NOS en voor de Volkskrant. Hij schreef 'Commandant Konijn', een autobiografische roman van een man die door zijn heimelijke oorlogsverslaving wegdrijft van zijn oude leven. Hij is voortdurend op zoek naar kick en adrenaline. Op het moment dat hij het niet meer verwacht, wordt hij getroffen door een kogel die zijn geheugen activeert. Emmie Kollau sprak Michel Maas over de jaren waarover hij 'Commandant Konijn' schreef. (Herhaling)

Open Kaart: schrijver Philip Huff

vanaf 01:26:09

Philip Huff schreef meerdere romans, waaronder 'Boek van de Doden' en 'Niemand in de stad'. In zijn werk heeft hij geschreven over een generatie die geleerd heeft te streven naar een maximum aan aandacht en likes en naar een minimum aan verplichtingen of idealen. Nu werkt hij mee aan het nieuwe HUMAN-programma 'What’s the Right Thing to Do?', waarin filosoof Michael Sandel met een groep mensen praat over wat juist is. In Open Kaart geeft Philip Huff eerlijk antwoord op vragen over leven en werk.