Nooit Meer Slapen

Met o.a. Koen Peeters, Cinema Erotica en Pieter Ampe

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Koen Peeters, Cinema Erotica en Pieter Ampe

Koen Peeters is een Vlaamse romanschrijver en dichter. Hij debuteerde in 1988 met de roman 'Conversaties met K'. In 2006 volgde zijn poëziedebuut met 'Fijne motoriek'. Peeters noemt zichzelf een ‘overtuigd Belg’. Zijn nieuwe roman 'De mensengenezer' gaat over het koloniaal en schuldbeladen verleden van België. Ook besteden we aandacht aan Cinema Erotica in EYE Filmmuseum en spreken we performer/choreograaf Pieter Ampe.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Grenzen worden opgezocht en verlegd in 'De mensengenezer'

vanaf 00:00:36

Koen Peeters is een Vlaamse romanschrijver en dichter. Hij debuteerde in 1988 met de roman 'Conversaties met K'. In 2006 volgde zijn poëziedebuut met 'Fijne motoriek'. Peeters noemt zichzelf een ‘overtuigd Belg’. Zijn literatuur is daartoe duidelijk te herleiden. Zo gaat zijn nieuwe roman 'De mensengenezer' over het koloniaal en schuldbeladen verleden van België. Het boek volgt het spoor van een antropoloog uit de Westhoek in West-Vlaanderen, de streek die het tragische decor van de Eerste Wereldoorlog was, die in Congo onderzoek doet naar angstfobie. Pieter van der Wielen spreekt met Koen Peeters. (foto: Koen Broos)

Een ode aan de verleidelijke filmgeschiedenis

vanaf 01:11:28

Alle voyeurs kunnen zich de komende drie weken verzamelen in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Het instituut brengt een ode aan de lust en sensualiteit in het uitgebreide programma Cinema Erotica. Een van de onderdelen van het programma is een lezing van regisseur en erotica-liefhebber Albert Wulffers over nonnen. Want juist die kuise vrouwen winden mensen in ruim honderd jaar filmgeschiedenis behoorlijk op. Waarom? Floortje Smit praat met hem. (beeld: poster 'Viens!')

Open Kaart: choreograaf en performer Pieter Ampe

vanaf 01:27:43

Pieter Ampe werd geboren in Burundi en is opgegroeid in Gent. Vanaf 2003 maakt hij zowel als choreograaf, als performer en als danser verschillende voorstellingen, o.a. met zijn broer, de muzikant Jacob Ampe, 'Jake & Pete’s Big Reconciliation Attempt for the Disputes From The Past', over concurrentie tussen broers. In de solovoorstelling 'So you can feel' gaat Ampe op zoek naar wat seksualiteit is. Het is een persoonlijke voorstelling over de vraag hoe wij elkaar en onszelf zien. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Pieter Ampe persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Phile Deprez)

advertentie