Nooit Meer Slapen

Met o.a. Elma van Boxel, de muziek van Björn van der Doelen en Juan Martinez

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Elma van Boxel, de muziek van Björn van der Doelen en Juan Martinez

Landschapsarchitect Elma van Boxel leidt samen met Kristian Koreman leidt het bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles). Dit jaar spreekt ze op de design-conferentie 'What Design Can Do' over publieke ruimtes en duurzaam stedenbouwen. Ook aandacht voor muzikant en voormalig prof-voetballer Björn van der Doelen en Juan Martinez komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Landschapsarchitect Elma van Boxel onderzoekt het hedendaagse stedelijke landschap

vanaf 00:00:45

Elma van Boxel is landschapsarchitect. Samen met Kristian Koreman leidt ze het bureau ZUS (Zones Urbaines Sensibles). Ze onderzoeken het hedendaagse stedelijke landschap op elke schaal. Dit doen ze door middel van zowel gevraagde, als ongevraagde ontwerpen. In 2012 werd ZUS uitgeroepen tot Architect van het Jaar. Van Boxel spreekt dit jaar op de design-conferentie 'What Design Can Do' over publieke ruimtes en duurzaam stedenbouwen. Pieter van der Wielen spreekt met Elma van Boxel. (foto: Fred Ernst)

Oud-profvoetballer Björn van der Doelen is nu een muzikant in Americana-stijl

vanaf 01:12:57

Björn van der Doelen liet zijn carrière als profvoetballer op zijn 29e voor gezien en ging voor de muziek. Hij ontwikkelde een geheel eigen stijl, een soort gezingzegde Americana in Brabants dialect. Hij zingt over liefde, dood, zijn moeder en meiske, drank en caballero’s zonder filter. Op zijn nieuwe label 'Val Allemaal Maar Kapot, Ik Doe Het Zelf Wel' Records verscheen onlangs de plaat 'De Cowboy, de Outlaw, de Sheriff en de Hoer'. Emmie Kollau peilde of Van der Doelen zelf een beetje een cowboy is, of toch meer een huismus. (foto: albumhoes De Cowboy, de Outlaw, de Sheriff en de Hoer)

Open Kaart: saxofonist Juan Martinez

vanaf 01:27:55

Juan Martinez is saxofonist en artistiek leider van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Sinds de oprichting in 1996 is Juan verbonden aan de bigband. Dit jaar presenteert het Jazz Orchestra samen met theatermaker en presentator Lucas De Man 'Jazz Factory': vier zondagmiddagen die in het teken staan van muziek, interviews, wijn, poëzie en meer. Dat zal plaatsvinden in de kapel van Hotel Arena in Amsterdam, en de eerste editie vindt aanstaande zondag plaats met het thema ‘Take Me To Church.’ In de rubriek Open Kaart beantwoordt Juan Martinez persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: YouTube // Max van Ast)

advertentie