Nooit Meer Slapen

Met o.a. Richard de Nooy, 'Winnie' en Tarek Rammo

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Richard de Nooy, 'Winnie' en Tarek Rammo

Richard de Nooy studeerde journalistiek en psychologie en werkte als vertaler en cartoonist. In 2008 verscheen zijn debuutroman 'Zes beetwonden en een tetanusprik'. Zijn vierde boek 'Van kleine helden' is een caleidoscopische roman over alledaagse helden en een verkenning van hun drijfveren. Ook aandacht voor Winnie Mandela en Tarek Rammo komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Richard de Nooy schrijft over alledaagse helden en onopvallende verlossers

vanaf 00:01:07

Richard de Nooy groeide op in Johannesburg, maar woont inmiddels 30 jaar in Nederland. Hij studeerde journalistiek in Zuid-Afrika en vervolgens psychologie in Amsterdam.Voor hij schrijver werd, werkte hij onder andere als vertaler en cartoonist. In 2008 verscheen zijn debuut roman ‘Zes beetwonden en een tetanusprik’. Daarna volgden de romans ‘Zacht als staal’ en ‘Zendingsdrang’, waarin – net als in zijn debuut – geweld een prominente rol speelt. Zijn vierde boek ‘Van kleine helden’ is een caleidoscopische roman over alledaagse helden en een verkenning van hun drijfveren. Clairy Polak spreekt met Richard de Nooy. (foto: Keke Keukelaar)

Het roerige en onbegrepen leven van Winnie Mandela

vanaf 01:11:36

De documentaire 'Winnie' laat heel nauwgezet de omstandigheden zien waaronder Winnie Mandela, door allerlei beschuldigingen en aanklachten, in een kwaad daglicht kwam te staan. Verslaggever Jan Paul de Bondt bekeek de film met Zuid-Afrika kenner Bart Luirink en sprak met de regisseur van de documentaire, Pascale Lamche. (beeld: poster 'Winnie')

Open Kaart: acrobaat Tarek Rammo

vanaf 01:27:35

Tarek Rammo begon op jonge leeftijd met turnen en plaatste zich in de nationale turnselectie. Toen hij op zijn zeventiende Alegria van Cirque du Soleil zag, besloot hij voor het circus te gaan en nu treedt hij op bij verschillende circussen, gespecialiseerd in zogenoemde 'aerial straps', waarmee hij acrobatische bewegingen uitvoert in de lucht. Met zijn partner Kami-Lynne vormt hij TK Circus. Dit weekend staan ze op het Amsterdam Roots Festival. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Tarek Rammo persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Megin Zondervan)