Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sharon Gesthuizen, Keja Kwestro en de Nacht van de Poëzie

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Sharon Gesthuizen, Keja Kwestro en de Nacht van de Poëzie

Sharon Gesthuizen zat sinds 2006 in de Tweede Kamer als lid van de SP. Begin van dit jaar nam ze afscheid van de politiek, nadat ze vergeefs een gooi naar het SP-voorzitterschap had gedaan. Nu verschijnt haar eerste boek 'Schoonheid macht liefde', waarin ze schrijft over wat in haar ogen belangrijk is in het leven en in de politiek. Ook aandacht voor de Nacht van de Poëzie en toneelspeelster Keja Kwestro.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Sharon Gesthuizen, van kunstenaar tot politica

vanaf 00:00:35

Sharon Gesthuizen zat sinds 2006 in de Tweede Kamer als lid van de SP. Begin van dit jaar nam ze afscheid van de politiek, nadat ze vergeefs een gooi naar het SP-voorzitterschap had gedaan. Wat niet iedereen weet is dat zij ook als beeldend kunstenaar werkt. Voordat ze de politiek in ging volgde ze de studie Vrije Kunst aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem, die ze in 2002 voltooide met video- en performancewerk. Nu verschijnt haar eerste boek 'Schoonheid macht liefde', waarin ze schrijft over wat in haar ogen belangrijk is in het leven en in de politiek. Pieter van der Wielen spreekt met Sharon Gesthuizen.

Vijfendertig keer de Nacht van de Poëzie

vanaf 01:09:40

De Nacht van de Poëzie viert op 16 september haar 35e editie. Voor de 35e keer ondergaan liefhebbers van poëzie, of van dichters, of van lange nachtelijke escapades een even gloedvolle als hypnotiserende marathon van gedichten en de nabijheid van vreemden die langzaam veranderen in bekenden en soms zelf vrienden of geliefden. Dat overkwam Marije Lubbers en Judy ten Have 30 jaar geleden. Ze gingen als collega's de nacht in en kwamen er als geliefden uit. Mathijs Deen zocht ze op en sprak met ze, 30 jaar na hun ontmoeting.

Open Kaart: actrice Keja Klaasje Kwestro

vanaf 01:25:42

Keja Klaasje Kwestro studeerde in 2010 af aan de toneelopleiding van Artez, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Ze speelde onder andere in klassieke stukken als 'Fanny en Alexander' en 'Een poppenhuis', maar ook in verschillende televisieprogramma’s als 'A’dam-E.V.A.'. Deze maand staat ze op het Nederlands Theater Festival met de succesvolle Toneelschuur productie 'Troje Trilogie', over de mythe van de Trojaanse oorlog gezien vanuit Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Keja Kwestro persoonlijke vragen over leven en werk.

Thomas Heerma van Voss over de dinsdag die was

vanaf 01:47:40

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Thomas Heerma van Voss aan het woord te laten.

advertentie