Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thomas Beijer, foto's van psychiatrische patiënten en André Manuel

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Thomas Beijer, foto's van psychiatrische patiënten en André Manuel

Thomas Beijer is pianist, componist en schrijver. Hij is één van de boegbeelden van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. Nu debuteert Beijer als romanschrijver met 'Geen jalapeños'. Het boek gaat over een pianist, een dichter en een cellist die tegen hun dertigste hun zelfbeeld moeten bijstellen. Verder aandacht voor het werk van fotograaf Annaleen Louwes in het Dolhuys, en zanger André Manuel is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Thomas Beijer over zijn eerste roman 'Geen jalapeños'

vanaf 00:00:53

Thomas Beijer is pianist, componist en schrijver. Hij is één van de boegbeelden van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland. Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities, met een speciale affiniteit met Spaanse muziek. Nu debuteert Beijer als romanschrijver met 'Geen jalapeños'. Het boek gaat over een pianist, een dichter en een cellist die tegen hun dertigste hun zelfbeeld moeten bijstellen. Hoe ga je om met het besef dat je niet bent geworden wat je altijd dacht te worden? Pieter van der Wielen spreekt met Thomas Beijer. (beeld: YouTube)

Annaleen Louwes fotografeerde psychiatrische patiënten in New York

vanaf 01:11:56

Op uitnodiging van stichting Beautiful Distress, die kunst inzet om het lijden van psychiatrische patiënten zichtbaar te maken, trok fotograaf Annaleen Louwes naar New York. Drie maanden verbleef ze in een psychiatrische inrichting, waar ze zich een indringer en outsider voelde. Tot ze bij wijze van experiment de kleuren van haar foto's omdraaide: van positief naar negatief. Daardoor worden alle huidskleuren blauw. Dit bleek de manier om elkaar te vinden. Hieruit ontstond de fototentoonstelling 'Black and white and (some) kind of blue or I only want to be happy'. Verslaggever Floortje Smit bezocht de tentoonstelling in het Dolhuys samen met Annaleen Louwes.

Open Kaart: muzikant André Manuel

vanaf 01:26:33

André Manuel is muzikant en cabaretier. In 1986 begon hij met de maatschappijkritische band Fratsen, die zichzelf na vier studioplaten in 1996 ophief. Manuel ging verder onder de naam Krang, Twents voor 'binnenstebuiten'. Na bijna twintig jaar bracht Fratsen in 2014 de comebackplaat 'Caspar' uit. Nu presenteert Manuel met Fratsen zijn tweede album in drie jaar: 'Spookt'. Hierop gaat hij na zijn recente solovoorstelling 'De Onzen' weer verder met dwarse Nederlandstalige poprock. In de rubriek Open Kaart beantwoordt André Manuel persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Harold Brusse CC BY-SA 4.0)

advertentie