Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jim de Groot, de donkere humor van Maurizio Cattelan en Nicolaas Veul

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jim de Groot, de donkere humor van Maurizio Cattelan en Nicolaas Veul

Jim de Groot is acteur en muzikant. Hij speelde diverse rollen op het toneel, in films en series. Nu staat hij in het theater met de voorstelling 'We Are The Family', waarin de verhalen worden verteld van beroemde muziekfamilies. Ook vertelt hij zijn eigen familieverhaal, als zoon van Boudewijn de Groot. Verder aandacht voor de documentaire 'De donkere humor van Maurizio Cattelan', en programmamaker Nicolaas Veul komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Acteur en muzikant Jim de Groot speelt discogrootheden in 'We Are Family'

vanaf 00:00:41

Jim de Groot is acteur en muzikant. In 1997 maakte hij zijn debuut in het theater als John Lennon. Daarna volgden rollen bij Toneelgroep Amsterdam, televisieseries als 'Baantjer' en 'Spangen', en speelde hij de hoofdrol in de BAFTA-winnende film 'Trafalgar Battle Surgeon'. Nu staat hij met de bandleden van Disco Disciples in het theater met de voorstelling 'We Are Family', waarin de verhalen worden verteld van beroemde muziekfamilies als The Jackson Five en Bee Gees. Ook vertelt hij zijn eigen familieverhaal, als zoon van muzikant Boudewijn de Groot. Ester Naomi Perquin spreekt met Jim de Groot. (foto: Vincent Carmiggelt)

De donkere humor van Maurizio Cattelan

vanaf 01:10:32

Kunsthistoricus en schrijver Jhim Lamoree noemt hem een fascinerende struikrover: de kunstenaar Maurizio Cattelan. De Italiaan weet overal controverse op te roepen: zo plakte hij ooit een galeriehouder met ducttape aan de muur tot die flauwviel. Over Cattelan zelf is weinig bekend, hij laat zijn interviews altijd over aan een ‘stand-in’. In Het Uur van de Wolf wordt volgende week de documentaire 'Maurizio Cattelan: Be Right Back' uitgezonden. Verslaggever Emmie Kollau spreekt in dat kader met Jhim Lamoree en bezoekt het Boijmans-van Beuningen om de Cattelan die daar te zien is te bekijken. (beeld: YouTube)

Open Kaart: programmamaker Nicolaas Veul

vanaf 01:26:25

Nicolaas Veul is programmamaker bij de VPRO. Samen met Tim den Besten maakte hij al een aantal spraakmakende films en programma's, zoals 'Gay-K 2012', 'Oudtopia' en 'SuperStreamMe'. Hij spaart zichzelf niet in zijn werk en zoekt vaak zijn eigen grenzen op. Als presentator van het jeugdprogramma 'Beestieboys' onderzoekt hij de bijzondere band tussen mens en dier. In het nieuwe VPRO-programma 'De Westerlingen' volgt hij opmerkelijke jonge mensen die hem meenemen in hun wereld. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Nicolaas Veul persoonlijke vragen over leven en werk. (beeld: YouTube)