Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ileen Montijn, Bugra Gedik en 'Hier Ben Ik'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Ileen Montijn, Bugra Gedik en 'Hier Ben Ik'

Ileen Montijn, historicus en schrijver, publiceert artikelen, boeken en columns. Ze schreef boeken over de geschiedenis van de eetcultuur. In haar nieuwe boek Tot op de draad. De vele levens van oude kleren beschrijft ze de zorg, het vakmanschap en de technieken die kwamen kijken bij de omgang met kleren. Verder aandacht voor de film Hier ben ik, en Bugra Gedik, winnaar van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, is te gast.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Ileen Montijn schrijft over de intrigerende geschiedenis van kleding

vanaf 00:02:42

Historicus en schrijver Ileen Montijn publiceert artikelen, boeken en columns. Ze heeft zich vaak verdiept in onderwerpen die andere historici als te banaal beschouwden, maar die op het leven van alledag juist veel invloed hebben. Zo schreef zij boeken over de geschiedenis van de eetcultuur en van het warenhuis. In haar nieuwe boek ´Tot op de draad. De vele levens van oude kleren´ beschrijft Montijn de zorg en de fantasie, het vakmanschap en de technieken die kwamen kijken bij de omgang met kleren. Pieter van der Wielen spreekt met Ileen Montijn. (foto: Fjodor Buis)

Worstelingen van de moderne mens in documentaire 'Hier Ben Ik'

vanaf 01:12:42

De prestatiemaatschappij vraagt om een tegenstem, vinden documentairemakers Sarah Vos en Sander Snoep. Ze wilden een film maken over het échte leven. Hoe verrassend het is dat ze uitkwamen bij een dominee, hangt af van hoe je kijkt. Gaat het in de Bijbel over God, of over mensen? Vier jaar lang volgden de filmmakers Ad van Nieuwpoort, predikant te Bloemendaal, in zijn ontmoetingen met mensen die, net als hijzelf, wel een tik van onze gejaagde en ambitieuze samenleving hebben meegekregen. Nu is er de documentaire 'Hier Ben Ik'. Elianne Meijer spreekt erover met Ad van Nieuwpoort, en met Sarah Vos en Sander Snoep. (still uit 'Hier ben ik')

Open Kaart: comedian Bugra Gedik

vanaf 01:27:30

Afgelopen maandag 8 mei vond de finale van het Amsterdams Studenten Cabaretfestival plaats. Zowel de jury- als de publieksprijs ging naar Bugra Gedik, dichter en student Nederlands in Amsterdam. Met zijn uitstekende timing en mooie wendingen tussen maatschappelijke maatschappelijke vraagstukken en persoonlijke onderwerpen, volgt hij in de voetsporen van onder andere Tim Fransen en Pieter Derks. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Bugra Gedik persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Bugra Gedik op het ASCF)

advertentie