Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen

In 2012 werd fotograaf Anouk Kruithof door Art Review benoemd tot ‘Future great’. Sindsdien gaat haar werk de hele wereld over en won ze nationale en internationale prijzen. Vanaf 17 november is haar eerste grote solotentoonstelling '¡Aguas!' te zien in Foam. Voor de tentoonstelling onderzocht ze de complexe verhouding tussen mens en natuur in een post-internet tijdperk. Het resultaat is een mix van fotografie, sculptuur, video en animatie. Verder besteden we aandacht aan singer-songwriter Joya Mooi en beeldend kunstenaar Karin Bos.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Anouk Kruithof heeft haar eerste solo in Foam

vanaf 00:00:12

In 2012 werd fotograaf Anouk Kruithof door Art Review benoemd tot 'Future great'. Sindsdien gaat haar werk de hele wereld over en won ze zowel nationale als internationale prijzen. Vanaf 17 november is haar grote solotentoonstelling '¡Aguas!' te zien in het Foam. Voor de tentoonstelling onderzocht ze door middel van fotografie, sculptuur, video en animatie de complexe verhouding tussen mens en natuur. Pieter van der Wielen spreekt Anouk Kruithof.

Anouk Kruithof heeft een solovoorstelling in Foam (video)

vanaf 00:00:52

De autobiografische EP van Joya Mooi gaat over een duistere periode

vanaf 01:11:51

Na vier jaar afwezigheid heeft muzikant en singer-songwriter Joya Mooi weer nieuwe muziek uitgebracht. De EP 'The Waiting room' is volgens haar ontstaan in een duistere periode in haar leven. Het begon met een dagboek dat ze bijhield tijdens haar broers ziekbed. Verslaggever Nicole Terborg spreekt de zangeres.

Open Kaart: kunstenaar Karin Bos

vanaf 01:26:19

Karin Bos studeerde in 1989 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarna gingen ze werken als beeldend kunstenaar in Amsterdam. In haar kunstwerken onderzoekt ze gewoonlijk de relaties tussen mensen, maar in haar recentere werk wil ze juist de connectie tonen tussen mensen en de natuur. Haar schilderijen van de afgelopen tien jaar zijn nu te zien in het Coda Museum in Apeldoorn, onder andere haar nieuwste series 'Fuente' en 'Back to Basecamp'. Daarnaast maken haar kunstwerken deel uit van de groepstentoonstelling 'Expedition Nature (those who wander are not lost)'. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Karin Bos vragen over leven en werk.

Weekschrijver Annelies Verbeke over de maandag die was

vanaf 01:49:28

Elke week vragen we een schrijver de dag die was te bespreken. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week laten we met veel plezier Annelies Verbeke aan het woord.

Carmien Michels - Alles is jaren geleden

vanaf 01:53:25

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht lazen meer dan twintig dichters poëzie aan ons voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze keer is het de beurt aan Carmien Michels, die 'Alles is jaren geleden' voorleest.