Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jaap van Hoewijk, Janne Schra en 'Hiphop in Nederland'

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jaap van Hoewijk, Janne Schra en 'Hiphop in Nederland'

De documentaires van Jaap van Hoewijk gaan veelal over mysteries die rondom de dood hangen. Zo deed hij voor de documentaire 'Family Secrets' onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn eigen vader. Zijn nieuwste film 'Piet is Gone' gaat deze week op het IDFA in première. Het vertelt het verhaal van de onopgeloste verdwijning van Piet Beentjes, die op 26 april 1987 voor het laatst gezien werd toen hij op de pont naar Texel stapte. Floortje Smit spreekt met Jaap van Hoewijk. In het tweede uur is zangeres Janne Schra te gast naar aanleiding van haar nieuwe boek 'Je kijkt wel, maar je ziet niks'. Onze verslaggever Tjitske Mussche sprak voor een reportage rapper Hef en Rajko Disseldorp over hiphop in Nederland.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Jaap van Hoewijk onderzocht de vermissing van Piet Beentjes

vanaf 00:00:12

De documentaires van Jaap van Hoewijk gaan veelal over mysteries die rondom de dood hangen. Voor zijn debuutfilm 'Procedure 769' sprak hij met getuigen van de executie van moordenaar Robert Alton Harris. In de documentaire 'Family Secrets' onderzocht hij de doodsoorzaak van zijn eigen vader, waarvan hij drieëntwintig jaar lang dacht dat hij was verongelukt. Zijn nieuwste film 'Piet is Gone' gaat deze week op het IDFA in première en vertelt het verhaal van de onopgeloste verdwijning van Piet Beentjes, die op 26 april 1987 voor het laatst gezien werd toen hij op de pont naar Texel stapte. Floortje Smit spreekt met Jaap van Hoewijk.

Jaap van Hoewijk onderzocht de vermissing van Piet Beentjes (video)

vanaf 00:00:55

Hiphop in Nederland

vanaf 01:10:52

Rapper Hef wordt gezien als de koning van de Nederlandse straatrap. Hij brak acht jaar geleden door met zijn single 'Puur', die ruim twee miljoen keer werd bekeken op Youtube. Hef rapt over seks, drugs en criminaliteit, maar in het pas verschenen boek 'Hiphop in Nederland' van Parool-journalist Rajko Disseldorp wordt een heel andere kant van hem belicht. Samen met Disseldorp zocht Tjitske Mussche Hef op in zijn thuishaven Hoogvliet, een buitenwijk van Rotterdam.

Open Kaart: zangeres en schrijfster Janne Schra

vanaf 01:25:30

Janne Schra begon haar carrière als zangeres bij Room Eleven. Ze bracht drie albums uit met deze jazzgroep. In 2010 maakte de overstap naar de band Schradinova, waarmee ze de plaat 'India Lima Oscar Victor Echo You' maakte. Drie jaar later besloot ze om als soloartiest verder te gaan. Ze werkte samen met Solomon Burke, Happy Camper, Lucky Fonz III en De Staat. Haar laatste samenwerking was met het Noordpool Orkest. Het eindresultaat is te horen op 'Vasalis'. En morgen ligt haar boek 'Je kijkt wel, maar je ziet niks' in de winkel. Hierin beschrijft en illustreert ze haar bevindingen over het dagelijks leven. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Janne Schra vragen over leven en werk.

Alexis de Roode - Zondagochtend

vanaf 01:37:55

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Alexis de Roode. Hij werkt als schrijver, dichter en fotograaf. Afgelopen maart kwam zijn vierde dichtbundel 'Een steen openvouwen' uit. Vanavond leest hij het gedicht 'Zondagochtend' voor.

Weekschrijver Luuk Imhann over de maandag die was

vanaf 01:45:37

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat Luuk Imhann. Als theatermaker bewerkte hij 38 toneelstukken van Shakespeare. En als schrijver bracht hij vorig jaar zijn debuutroman 'Paradijs' uit.

advertentie