Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cees Dam, Anne-Marieke Samson en een reportage over 50 jaar Bijlmer

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Cees Dam, Anne-Marieke Samson en een reportage over 50 jaar Bijlmer

Cees Dam is oprichter van Dam en Partners Architecten. Sinds 1962 werkt het bureau aan uiteenlopende projecten, zoals het de Stopera in Amsterdam, de rechtbank in Lelystad en de Maastoren in Rotterdam. Hij is werkzaam als architect en is hoogleraar architectuur en decaan van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Dam publiceerde talloze artikelen over architectuur. In het nieuw verschenen boek 'Cees Dam. Over Architectuur' staan zijn belangrijkste teksten over het vak, over de cultureel-maatschappelijke rol van architectuur en de positie van de architect. Pieter van der Wielen spreekt met Cees Dam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De positie van de architect bepalen met Cees Dam

vanaf 00:00:17

Cees Dam is oprichter van Dam en Partners Architecten.Sinds 1962 werkt het bureau aan uiteenlopende projecten, zoals het de Stopera in Amsterdam, de rechtbank in Lelystad en de Maastoren in Rotterdam.Hij is werkzaam als architect en is hoogleraar architectuur en decaan van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Dam publiceerde talloze artikelen over architectuur. In het nieuw verschenen boek 'Cees Dam.Over Architectuur' staan zijn belangrijksteteksten over het vak, over de cultureel-maatschappelijke rol van architectuur en de positie van de architect. Pieter van der Wielen spreekt met Cees Dam.

De positie van de architect bepalen met Cees Dam (video)

vanaf 00:00:57

Feest: We bezochten de kickoff van de viering van het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer

vanaf 01:09:22

Een van de bekendste wijken van Nederland bestaat vijftig jaar. Het jubileum van de Bijlmer wordt een jaar lang gevierd met onder meer theater en muziek, kunst, educatie en sport. Er komt ook een tijdelijk museum waar modemakers Giorgo Toppin en Noukhey Forster aan mee me werken. Afgelopen zaterdag was de aftrap van het jaarprogramma met activiteiten op verschillende locaties. Verslaggever Nicole Terborg ging er naar toe.

Open Kaart: schrijver Anne-Marieke Samson

vanaf 01:24:16

Anne-Marieke Samson is behalve adviseur voor het ministerie van Veiligheid en Justitie ook schrijver. Haar verhalen gaan over actuele onderwerpen die in de samenleving spelen. Die werden eerder onder meer gepubliceerd op de site van literair tijdschrift 'Tirade' en in het boek 'Ik ben Miran', dat gaat over kinderen in asielzoekerscentra. In haar nieuwe autobiografische boek 'De Klootzakjes' schrijft ze over liefde, seks en ambitie. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Anne-Marieke Samson vragen overleven en werk.

Weekschrijver Erik Jan Harmens over de maandag die was

vanaf 01:44:26

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat Erik Jan Harmens. Zijn oeuvre omvat poëziebundels en romans. In zijn laatste boek 'Pauwl', beschrijft hij het leven van iemand met autisme.

Astrid Lampe - titelloos gedicht

vanaf 01:53:30

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan Astrid Lampe. In 1997 debuteerde ze als schrijver met de bundel 'Rib'. Volgend jaar verschijnt haar nieuwe bundel, hieruit leest ze vanavond een titelloos gedicht voor.

advertentie