Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Drost, 'Unwanted' en Noël Loozen

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Jan Drost, 'Unwanted' en Noël Loozen

Hoewel schrijver en filosoof Jan Drost zich specialiseerde in de liefde, had hij geen ervaring met liefdesverdriet. Toen zijn vriendin hem na tien jaar plotseling verliet werd hij opeens geconfronteerd met dit rouwproces. In Als de liefde voorbij is neemt Drost de lezer mee door de verschillende stadia van liefdesverdriet met behulp van filosofie, muziek, film en literatuur. Ook besteden we aandacht aan 'Unwanted' en regisseur Noël Loozen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Het liefdesverdriet van Jan Drost

vanaf 00:00:10

Hoewel schrijver en filosoof Jan Drost (1975) zich specialiseerde in de liefde, had hij geen ervaring met liefdesverdriet. Toen zijn vriendin hem na tien jaar plotseling verliet werd hij opeens geconfronteerd met dit rouwproces. In Als de liefde voorbij is neemt Drost de lezer mee door de verschillende stadia van liefdesverdriet met behulp van filosofie, muziek, film en literatuur. Tevens is hij verbonden aan de School of Life en schrijft voor verschillende media, waaronder NRC Handelsblad, Trouw en de Volkskrant.

Het liefdesverdriet van Jan Drost (video)

vanaf 00:00:52

Trauma's door de oorlog in Kosovo

vanaf 01:10:18

Regisseur en acteur Edon Rizvanolli is geboren en getogen in Kosovo, hij vertrok op zijn 19e. De oorlog in Kosovo eind jaren '90 maakte hij niet mee, maar die liet wel zijn sporen na. Zijn speelfilm 'Unwanted' gaat over een Kosovaarse vrouw die met haar zoon naar Amsterdam is gevlucht. Haar zoon dreigt te ontsporen, terwijl zij haar verleden niet kan loslaten. Kosovo heeft de film ingestuurd naar de Oscars. Een prachtige erkenning voor het werk want Rizvanolli had niet alleen een klein budget, maar ook slechts een kleine crew tot zijn beschikking. Zo was hij zelf behalve de regisseur ook de scenarioschrijver, producent en editor. Onze verslaggever Inge ter Schure zocht Rizvanolli op

Open kaart: regisseur Noël Loozen

vanaf 01:24:05

Noël Loozen is fotograaf en regisseur. Hij studeerde aan de Amsterdamse Rietveld Academie en aan de Filmacademie. In het kader van het filmproject One Night Stand maakte hij de film ´Limburgia´, over de eeuwenoude Limburgse schutterijvereniging. Loozen, zelf afkomstig uit Limburg, noemt het een ‘tragi-komisch drama’ met een lach en een traan. In de rubriek ‘Open Kaart’ beantwoordt Noël Loozen persoonlijke vragen over leven en werk.

Gerard van Emmerik over de dinsdag die was

vanaf 01:44:22

Onze weekschrijvers lezen nachtelijks een column voor over de dag die was. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is het ons plezier Gerard van Emmerik aan het woord te laten.

advertentie