Nooit Meer Slapen

Met o.a. Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, activistische reclames en Helge

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney, activistische reclames en Helge

De Libris Literatuurprijs is de prijs voor de beste oorspronkelijke Nederlandse literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. Genomineerd zijn de schrijvers Walter van den Berg, Alfred Birney, Arnon Grunberg, Jeroen Olyslaegers, Marja Pruis en Lize Spit. Nooit Meer Slapen komt rechtstreeks vanuit het Amstel Hotel in Amsterdam. Verder aandacht voor activistische reclames, en muzikant Helge komt langs.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Alfred Birney is de winnaar van de Libris Literatuurprijs

vanaf 00:00:18

De Libris Literatuurprijs is de prijs voor de beste oorspronkelijke Nederlandse literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. Vanavond weten we wie de winnaar is van de 24ste editie en de bijbehorende 50.000 euro. Genomineerd zijn de schrijvers Walter van den Berg ('Schuld'), Alfred Birney ('De tolk van Java'), Arnon Grunberg ('Moedervlekken'), Jeroen Olyslaegers ('Wil'), Marja Pruis ('Zachte riten') en Lize Spit ('Het smelt'). Nooit Meer Slapen komt rechtstreeks vanuit het Amstel Hotel in Amsterdam. Na afloop van de prijsuitreiking spreekt Pieter van der Wielen met de winnaar. (foto: Patricia Börger)

Bedrijven spelen in op ons verlangen naar activisme

vanaf 01:11:16

Activistische reclames zijn hip. Steeds meer grote bedrijven en merken wagen zich aan maatschappelijke thema’s in hun campagnes. Wanneer zijn deze reclames geslaagd en hoe onbaatzuchtig is deze trend eigenlijk? Verslaggever Nicole Terborg spreekt merkstrateeg & medeoprichter van reclamebureau N=5 Marc Oosterhout en Simone Zeefuik, schrijver & activist. (beeld: still uit commercial Pepsi)

Frans Hinskens

vanaf 01:12:54

Open Kaart: muzikant Helge

vanaf 01:25:56

Muzikant en componist Helge componeerde voor diverse toneelgezelschappen en films. Hij won een Gouden Kalf voor zijn muziek in familiefilm Kauwboy. Hij speelt tevens in de band Storybox en het collectief Happy Camper, en met Marlijn Weerdenburg vormt hij het duo Miss Molly & Me. Vorige maand is zijn solodebuutalbum 'The Days Of Young Petty Davis' uitgebracht. In de rubriek Open Kaart beantwoordt Helge persoonlijke vragen over leven en werk. (foto: Daniel Bouquet)