Nooit Meer Slapen

Met o.a. muzikanten Martin Fondse en Nana Adjoa en kunstenaar Alberto Giacometti

Nooit Meer Slapen

Met o.a. muzikanten Martin Fondse en Nana Adjoa en kunstenaar Alberto Giacometti

Martin Fondse is pianist, blazer, componist én winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2017. En dat is dan ook wat Martin Fondse maakt: muziek met bijvoorbeeld een speelkaart, een bureaustoel-stangetje en koelkast-lawaai. Woensdag krijgt Fondse de prijs uitgereikt. In het tweede uur is singer-songwriter Nana Adjoa te gast en is er een reportage over de film 'Final Portrait', over de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Martin Fondse won de Buma Boy Edgar Prijs

vanaf 00:02:41

Martin Fondse is pianist, blazer, componist én dit jaar winnaar van de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek, de Buma Boy Edgar Prijs. Fondse gebruikt soms heel ongewone middelen om muziek mee te maken, zoals speelkaarten, een bureaustoel-stangetje en koelkast-lawaai. Hij vormde diverse eigen ensembles, waaronder het Martin Fondse Oktemble, de Groove Troopers en het Starvinsky Orkestar (later het Martin Fondse Orchestra of MFO). Woensdag 6 december krijgt Fondse de Buma Boy Edgar Prijs uitgereikt. Pieter van der Wielen spreekt Martin Fondse.

Het filmische portret van Alberto Giacometti

vanaf 01:12:53

Met zijn dunne draadstaalfiguren en portretten is de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti een van de publiekslievelingen van de 20e en 21e eeuw. Deze week verschijnt er een speelfilm over hem, 'Final Portrait', met onder meer Geoffrey Rush ('Shine', 'The Kings Speech'). Acteur en toneelregisseur Hans Croiset is al vanaf zijn studententijd gefascineerd door het werk van Giacometti. Verslaggever Tjitske Mussche zocht hem op voor een gesprek over de film en over de inspiratie die hij uit Giacometti's kunst haalt.

Open kaart: singer-songwriter Nana Adjoa

vanaf 01:27:59

Nana Adjoa studeerde aan het Jazz Conservatorium in Amsterdam en speelde vervolgens als bassist in verschillende bands. Tegenwoordig is ze singer-songwriter en maakt ze muziek die is beïnvloed door onder andere soul en triphop. Onlangs verscheen haar soloalbum 'Down At the Root Part 1'. In de rubriek 'Open Kaart' beantwoordt Nana Adjoa vragen over leven en werk.

Diederik Stapel over de maandag die was

vanaf 01:48:32

Elke week vragen we een schrijver de actualiteit in proza te vatten. Soms duidend, soms poëtisch, soms persoonlijk. Deze week is dat schrijver Diederik Stapel. In 2012 bracht hij het boek 'Ontsporing' uit, gevolgd door 'De Fictiefabriek' in 2014.

Nachtgedicht van Bart Moeyaert

vanaf 01:55:12

Tijdens de 35e Nacht van de Poëzie in Utrecht droegen meer dan twintig dichters poëzie voor. De komende tijd zenden we elke nacht een gedicht uit. Deze week is het de beurt aan de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert. Vanavond leest hij het gedicht 'Brug' voor.

advertentie