Nooit Meer Slapen

met o.a. componist Merlijn Twaalfhoven, verslag vanaf Oerol en de Anningahof

Nooit Meer Slapen

met o.a. componist Merlijn Twaalfhoven, verslag vanaf Oerol en de Anningahof

Componist Merlijn Twaalfhoven is een uur te gast waarin hij vertelt over zijn ervaringen met het project 'Syrious Mission' en over de mini opera 'A Postcard from Aleppo'. Ook doen we weer verslag van het Oerol Festival op Terschelling. Vandaag zijn we bij 'Schotland' van Orkater/De Nieuwkomers. Verder leest schrijver en dichter Erik Lindner een tekst die op de actualiteit is geïnspireerd. En de Anningahof is weer open. We krijgen er een rondleiding van Hib Anninga.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Merlijn Twaalfhoven maakt mini opera

vanaf 00:03:10

Componist Merlijn Twaalfhoven maakte samen met schrijver Abdelkader Benali de mini opera A Postcard from Aleppo. Het stuk is gebaseerd op verhalen en muziek van Syriërs uit Aleppo en Nederland. Op vrijdag 27 juni is de première. Het geld dat met de mini opera bij elkaar gebracht wordt gaat naar Syriërs in Nederland én naar het project Syrious Mission: muzieklessen aan gevluchte Syrische kinderen in Jordanië. Merlijn startte vorig jaar met het project en vertelt aan Pieter van der Wielen over zijn ervaringen.

Een rondleiding door het Anningahof

vanaf 01:13:40

De Anningahof is weer open. Tot eind oktober zijn in het paradijselijke beeldenpark bij Zwolle zo’n 150 beelden te zien van 69 verschillende kunstenaars. Gijsbert van der Wal krijgt er een rondleiding van Hib Anninga, de boerenzoon en gewezen bankier die het park elf jaar geleden aanlegde in de weilanden achter zijn ouderlijk huis. Vorig jaar is de beeldentuin uitgeroepen tot begin- en eindpunt van Kunstwegen, de kunstroute door het Nederlandse en Duitse Vechtdal.

Oerol: Schotland van Orkater/De Nieuwkomers

vanaf 01:44:09

Nooit Meer Slapen doet dagelijks verslag van het Oerol Festival op Terschelling. Vandaag is Botte Jellema bij Schotland van Orkater/De Nieuwkomers, een muzikale, absurdistische vertelling over twee wereldvreemde broers en een meisje van plezier die losraken van de maatschappij en elkaar als enige redding zien. Samen creëren zij een werkelijkheid die bestaat uit fantasie en herinnering. Het stuk is geïnspireerd op het boekenweekgeschenk De heilige Antonio van Arnon Grunberg.