Nooit Meer Slapen

met o.a. Beatrice de Graaf, De Kift op Oerol en Kid Dynamite in concert

Nooit Meer Slapen

met o.a. Beatrice de Graaf, De Kift op Oerol en Kid Dynamite in concert

Pieter van der Wielen blikt met Beatrice de Graaf vooruit op haar Anton de Kom-lezing over Nederlandse strijders in het buitenland, vroeger en nu. Ook doen we weer verslag van het Oerol Festival op Terschelling. Vandaag praten we met een paar leden van muziektheatergroep De Kift. Zij spelen 'Bidonville', samen met acteur Sanne den Hartog. Verder leest schrijver en dichter Erik Lindner een tekst die door de actualiteit is geïnspireerd. En we praten met regisseur en artistiek leider Jörgen Tjon A Fong. Morgen staat hij met 'Kid Dynamite in concert' in de Rotterdamse schouwburg.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Beatrice de Graaf over Nederlandse strijders in het buitenland

vanaf 00:03:55

De jaarlijkse Anton de Kom-lezing heeft tot doel aandacht te vragen voor de strijd tegen intolerantie en discriminatie in heden en verleden. De lezing van Beatrice de Graaf, hoogleraar conflict en veiligheid, gaat over Nederlandse strijders in het buitenland, vroeger en nu. Ze vraagt zich af waarom Nederlandse burgers kozen en kiezen voor oorlog en geweld, voor de hitte van het front en de adrenaline van het opgejaagd zijn. Pieter van der Wielen blikt met Beatrice de Graaf vooruit op de lezing.

Kid Dynamite in concert

vanaf 01:15:07

Regisseur en artistiek leider Jörgen Tjon A Fong maakt met zijn theatergezelschap Urban Myth voorstellingen over vergeten verhalen en maatschappelijke thema’s. Vorig jaar heeft de theatermaker een voorstelling gemaakt over Kid Dynamite, één van de grondleggers van de Nederlandse jazz scène. Hij is nog niet klaar met het verhaal over deze legendarische tenorsaxofonist. Morgen is Kid Dynamite in concert te zien in de Rotterdamse schouwburg. Verslaggever Nicole Terborg spreekt Jörgen in Amsterdam.

Oerol: Muziektheatergroep De Kift

vanaf 01:47:02

Nooit Meer Slapen doet dagelijks verslag van het Oerol Festival op Terschelling. Vandaag praat Botte Jellema met een aantal leden van muziektheatergroep De Kift. Zij spelen Bidonville (een arme buitenwijk, meestal van een grote stad en bestaande uit vervallen gebouwen), samen met acteur Sanne den Hartog. Het stuk gaat in première tijdens het theaterfestival en vormt de muzikale basis voor het nieuwe album van De Kift, dat in september uitkomt.

advertentie