Nooit Meer Slapen

met o.a. podiumdokter Frans Vreeke, Oerol #5, en Bestiaire d’amour

Nooit Meer Slapen

met o.a. podiumdokter Frans Vreeke, Oerol #5, en Bestiaire d’amour

Pieter van der Wielen praat met podiumdokter Frans Vreeke naar aanleiding van de opening van TivoliVredenburg. Ook doen we voor de laatste keer verslag vanaf het Oerol Festival. We sluiten af met de voorstelling 'T.I.C.S.' van TG Goed Gezelschap. Verder o.a. een bijdrage van schrijver en dichter Erik Lindner, Barbara Truyen vertelt over o.a. Doc/Fest en We Want Cinema, en we bezoeken samen met wetenschapsjournalist Dagmar van der Neut de voorstelling 'Bestiaire d’amour' van Isabella Rossellini.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Podiumdokter Frans Vreeke

vanaf 00:34:41

A.s. zaterdag opent TivoliVredenburg in Utrecht. In het nieuwe podiumcomplex komen de bestaande muziekcentra Vredenburg en Tivoli samen. 'Podiumdokter' Frans Vreeke is sinds januari 2014 directeur. Eerder was hij als interim-directeur betrokken bij verschillende muziekpodia en festivals waaronder Eurosonic Noorderslag. Wat is hij van plan met de vijf zalen van het nieuwe muziekcentrum, waar nu al geluidslekken zijn ontdekt, en hoe ziet hij de toekomst van muziekpodia in Nederland?

Dagmar van der Neut over Bestiaire d’amour

vanaf 01:13:28

Met haar 'Green Porno-filmpjes' maakte Isabella Rossellini - verkleed als sprinkhaan of wat dan ook - de wereld warm voor het liefdesleven der dieren. Nu is er een voorstelling waarin ze vertelt over lust, liefde, moederschap, seks en voortplanting tot in de verrassende en surreële details, Bestiaire d’amour. De conference beleeft haar Nederlandse premiere tijdens het Holland Festival. Floortje Smit bezoekt de voorstelling met wetenschapsjournalist Dagmar van der Neut.

Oerol: Tourette's Impulsive Corps Symphony

vanaf 01:45:15

Nooit Meer Slapen doet dagelijks verslag van het Oerol Festival op Terschelling. We sluiten af met TG Goed Gezelschap. Zij spelen T.I.C.S. (Tourette's Impulsive Corps Symphony), geïnspireerd op verhalen van Oliver Sacks en persoonlijke ervaringen van theatermaker Klemens Patijn. Wanneer we beter kijken en luisteren zouden we wel eens tot de ontdekking kunnen komen dat er schoonheid zit in dat wat afwijkt. Botte Jellema spreekt met Klemens Patijn.