Nooit Meer Slapen

met o.a. architect Winy Maas, Man haalt rijbewijs en Love Radio

Nooit Meer Slapen

met o.a. architect Winy Maas, Man haalt rijbewijs en Love Radio

Pieter van der Wielen praat met één van de bekendste architecten en stedenbouwkundig ontwerpers ter wereld Winy Maas. Ook stappen we bij journalist Binnert de Beaufort in de auto naar aanleiding van zijn boek 'Man haalt rijbewijs'. Verder becommentarieert schrijver Özcan Akyol het nieuws. En we spreken fotografe Anoek Steketee bij de opbouw van de tentoonstelling 'Love Radio' in FOAM.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Winy Maas over zijn meest recente projecten

vanaf 00:02:47

Winy Maas is één van de bekendste architecten en stedenbouwkundig ontwerpers ter wereld. Hij richtte het tegendraadse architectenbureau MVRDV op (Maas, van Rijs en de Vries) en onderzoeksbureau The Why Factory. Nieuwe projecten van MVRDV zijn onder meer de Markthal in Rotterdam, en eveneens in Rotterdam, het nieuwe Collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen: een spiegelend gebouw dat gaat fungeren als open kunstdepot met tentoonstellingsruimtes. Winy Maas is een uur te gast.

Anoek Steketee: Het hedendaagse Rwanda

vanaf 01:14:45

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de genocide in Rwanda plaatsvond. Was de radio er destijds het medium dat opriep tot geweld, tegenwoordig luistert iedereen naar de soap 'Nieuwe Dageraad' die verzoening tot doel heeft. Journaliste Eefje Blankevoort en fotografe Anoek Steketee maakten een webdocumentaire over de soap en het hedendaagse Rwanda. Vrijdag opent er ook een expositie van hen in FOAM met de titel 'Love Radio'. Tjitske Mussche sprak Anoek Steketee bij de opbouw ervan.

Binnert de Beaufort: Man haalt rijbewijs

vanaf 01:46:43

In het boek 'Man haalt rijbewijs' vertelt schrijver en journalist Binnert de Beaufort over wonderlijke gebeurtenissen in zijn leven. Daarin spelen auto's een opmerkelijk grote rol. Tegen wil en dank van De Beaufort, want hij heeft zijn rijbewijs nooit gehaald. Tot vorig jaar. Het is een mijlpaal in zijn leven, vandaar dat hij zijn auto-biografie schreef; de verhalen uit zijn leven tot dusver, aan de hand van de auto's die hij er in is tegengekomen. Verslaggever Botte Jellema stapt bij hem in de auto.