Nooit Meer Slapen

met o.a. Pierre Bokma, Vrouwkje Tuinman en Lotta Blokker

Nooit Meer Slapen

met o.a. Pierre Bokma, Vrouwkje Tuinman en Lotta Blokker

'Een pure formaliteit' is de theaterversie van de Italiaanse film 'Una pura formalita', waarin de acteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen voor het eerst samen op toneel staan. Anton de Goede praat met Pierre Bokma. Verder vertelt dichteres Vrouwkje Tuinman over haar dichtbundel 'Sanatorium' en gaan we met beeldhouwster Lotta Blokker naar museum De Fundatie in Zwolle waar haar werk is te zien in de tentoonstelling 'The Hour of the Wolf'.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Pierre Bokma: Een pure formaliteit

vanaf 00:02:34

'Een pure formaliteit' is de theaterversie van de Italiaanse film 'Una pura formalita', waarin de acteurs Pierre Bokma en Porgy Franssen voor het eerst samen op toneel staan. De muziektheatervoorstelling gaat over een beroemd schrijver. Hij wordt verdacht van een mysterieuze moord en opgepakt. Gaandeweg de verhoren ontstaat er een bijzondere band tussen hem en zijn ondervrager. Dan neemt het verhaal een bizarre wending. Heeft de beroemde schrijver een moord gepleegd of niet? Anton de Goede praat met Pierre Bokma, die de rol van de beroemde schrijver vertolkt.

Sanatorium van Vrouwkje Tuinman

vanaf 01:12:59

Niemand kan zo schrijven over vergankelijkheid en einde als Vrouwkje Tuinman. Haar nieuwe dichtbundel Sanatorium is van kaft tot kaft doortrokken van aandoeningen aan lichaam en ziel, telkens in compacte blokjes tekst, als medicijnen in een doordrukstrip. Vrouwkje heeft vooral oog voor degene die de sterfelijkheid aan den lijve ondervindt, en de onbeholpenheid van de omgeving op de koop toe moet nemen. Verslaggever Mathijs Deen zoekt haar op.

Lotta Blokker: The Hour of the Wolf

vanaf 01:44:11

Met tien levensgrote bronzen sculpturen verbeeldt Lotta Blokker de slapelozen. De beeldhouwer heeft de afgelopen vijf jaar gewerkt aan de serie The Hour of the Wolf. Afgelopen weekend was de opening van de gelijknamige expositie in Museum de Fundatie. Nicole Terborg ontmoet haar bij de tentoonstelling in Zwolle.