Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wim Brands, de Vlaamse Primitieven, en Mylo Freeman

Nooit Meer Slapen

Met o.a. Wim Brands, de Vlaamse Primitieven, en Mylo Freeman

Dichter en presentator van VPRO Boeken; Wim Brands is te gast. Hij heeft een nieuwe dichtbundel: ''s middags zwem ik in de Noordzee' . Verslaggever Nicole Terborg ontmoet Mylo Freeman. Freeman is één van de weinigen in Nederland die kinderboeken maakt waarin de hoofdpersonen diverse etnische achtergronden hebben. En verder spreekt Gijsbert van der Wal met Katherina van Cauteren, de conservator van het Antwerpse museum.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Wim Brands: 's Middags zwem ik in de Noordzee

vanaf 00:02:43

's Middags zwem ik in de Noordzee is de nieuwe bundel van dichter en programmamaker Wim Brands. Deze uitgave bevat naast nieuwe gedichten, ook een openhartige brief aan zijn jongere ik over de moeizame relatie met zijn vader. Brands, die als dichter in 1985 debuteerde, presenteert ook elke zondag Boeken, het boekenprogramma dat gisteren aan het tiende seizoen begon. Pieter van der Wielen ontvangt Wim Brands in de studio.

Kinderboeken en etnische achtergronden

vanaf 01:14:04

Mylo Freeman is één van de weinigen in Nederland die kinderboeken maakt waarin de hoofdpersonen diverse etnische achtergronden hebben. De schrijver en illustrator heeft meer dan vijftig titels op haar naam staan. Haar werk is vaak geëngageerd en verschijnt in vele talen. De discussies over zwarte piet zijn de inspiratie voor haar nieuwste boek. Verslaggever Nicole Terborg ontmoet Mylo Freeman op een voorleesochtend voor peuters in een bibliotheek te Duivendrecht.

Vlaamse Primitieven in Enschede

vanaf 01:45:04

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen wordt verbouwd en leent daarom dit jaar in drie etappes zijn topstukken uit aan het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. De derde tentoonstelling is gewijd aan de Vlaamse Primitieven: Jan van Eyck, Rogier van der Weyden en hun tijdgenoten. Gijsbert van der Wal sprak in Enschede met Katharina van Cauteren, conservator van het Antwerpse museum en samensteller van de tentoonstelling.

advertentie