Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijfster Pauline Slot, het folkduo Tangerine en Tijdelijk thuisland

Nooit Meer Slapen

met o.a. schrijfster Pauline Slot, het folkduo Tangerine en Tijdelijk thuisland

'De hond als medemens' is het nieuwe boek van Pauline Slot. Pieter van der Wielen praat met de schrijfster over dierenliefde in tijden van welvaart. Verder leest schrijver Gerard van Emmerik weer een kort verhaal voor, gaan we op pad met het folkduo Tangerine (ze hebben een nieuw album uit: 'Move One') en bezoeken we het Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg, waar de tentoonstelling 'Tijdelijk thuisland' is te zien: het werk van Belgische schilders die in de Eerste Wereldoorlog hun uitvlucht namen naar Domburg.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Pauline Slot: De hond als medemens

vanaf 00:02:40

‘Voor Molly, die geen idee had wat een boek was’, zo luidt de opdracht van het nieuwe boek van Pauline Slot. Vorig jaar verloor de schrijfster haar hond Molly aan een slopende ziekte. Over die ervaring en over de relatie tussen mens en hond gaat het boek 'De hond als medemens - Over dierenliefde in tijden van welvaart'. Pauline Slot studeerde Nederlands en na een maandenlange fietstocht door onder meer Australië en Nieuw-Zeeland debuteerde ze in 1999 met 'Zuiderkruis'. Het boek werd meteen een bestseller. Inmiddels zijn er vijf romans van haar hand verschenen, waaronder 'Blauwbaard', 'Tegenpool' en' Soerabaja'. 'De hond als medemens' verschijnt deze week. Pieter van der Wielen praat met Pauline Slot.

Op pad met folkduo Tangerine

vanaf 01:13:03

Het folk-duo Tangarine heeft een nieuw album, getiteld 'Move On'. Om deze cd te promoten reizen de tweelingbroers af naar verschillende platenzaken door heel Nederland om te zingen en signeren. Sander en Arnout Brinks wonen in Assen en zijn het gewend om altijd onderweg te zijn. Nicole Terborg ging met ze mee naar Den Haag en Delft.

Tijdelijk thuisland

vanaf 01:45:12

Op de tentoonstelling ‘Tijdelijk thuisland’ in het Marie Tak van Poortvlietmuseum in Domburg is werk te zien van vier Belgische schilders die tijdens de Eerste Wereldoorlog als vluchteling in Domburg woonden en werkten. Ze schilderden de zee en de duinen, het dorp en de mensen. Vlakbij hun onrustige vaderland vonden ze een heel andere, vredige en schilderachtige wereld. Gijsbert van der Wal bekijkt de tentoonstelling met samensteller Francisca van Vloten.