Nooit Meer Slapen

met o.a. Koert van Mensvoort, 50 jaar James Bond en Rodaan Al Galidi

Nooit Meer Slapen

met o.a. Koert van Mensvoort, 50 jaar James Bond en Rodaan Al Galidi

In het kader van 13de editie van de Dutch Design Week praat Pieter van der Wielen met kunstenaar en wetenschapper Koert van Mensvoort, initiatiefnemer van de Nano Supermarkt, die tevens met 'Het kweekvlees kookboek' is genomineerd voor de Dutch Design Awards. In Zwolle gaan we langs bij schrijver Rodaan Al Galidi n.a.v. zijn nieuwe roman ‘Bloesemtocht’ en we maken een rondgang langs de tentoonstelling 'Designing 007: Fifty Years of Bond Style' in De Kunsthal in Rotterdam.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Koert van Mensvoort; Next Nature

vanaf 00:02:35

Van interactieve verf tot levensreddende medicijnen, de mobiele Nano Supermarket toont verbluffende en verontrustende nano producten die in de komende tien jaar op de markt zouden kunnen komen. Tijdens de aankomende Dutch Design Week wordt een nieuwe collectie speculatieve nanotechnologie in de toepassingen onthuld. De producten zijn ontworpen om een discussie over de impact van nieuwe technologie op ons alledaagse leven op gang te brengen. Pieter van der Wielen praat met kunstenaar en wetenschapper Koert van Mensvoort, initiatiefnemer van de Nano Supermarkt, die tevens met 'Het kweekvlees' kookboek is genomineerd voor de Dutch Design Awards.

Rodaan Al Galidi: Bloesemtocht

vanaf 01:17:14

De dichter en romanschrijver Rodaan Al Galidi heeft een nieuwe roman: 'Bloesemtocht'. 'Bloesemtocht' gaat over een oude man die heeft besloten zijn leven lang laf te zijn. Telkens als de mensen hem als een held gingen beschouwen, werd hij bang en verhuisde hij. Zo vluchtte hij van dorp naar dorp. Om te voorkomen dat zijn kleinzoon ook een held wordt en daarvoor met zijn leven betaalt, vertelt hij hem verhalen. Verslaggever Maarten Westerveen zoekt hem op in Zwolle.

Designing 007: Fifty Years of Bond Style

vanaf 01:47:10

James Bond staat sinds vijf decennia symbool voor het meest succesvolle merk in de filmgeschiedenis. De filmheld heeft een onuitwisbare invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle. In De Kunsthal in Rotterdam is de tentoonstelling 'Designing 007: Fifty Years of Bond Style'. In het museum zijn meer dan 500 gadgets, kostuums, iconische auto’s en rekwisieten te zien. We maken een rondgang langs de tentoonstelling.

advertentie