Nooit Meer Slapen

Met o.a Nausicaa Marbe, de vroege mens en De Lustfabriek

Nooit Meer Slapen

Met o.a Nausicaa Marbe, de vroege mens en De Lustfabriek

Schrijver en columnist Nausicaa Marbe is te gast. We praten met haar over haar roman 'Smeergeld'. En we besteden aandacht aan het boek 'De lustfabriek'. Verder spreken we met prof Wil Roebroeks, archeoloog te Leiden en internationaal autoriteit inzake de vroege mens en zijn tijdgenoten. Hij komt met wereldnieuws over dit onderwerp.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nausicaa Marbe: Smeergeld

vanaf 00:02:55

Nausicaa Marbe ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een van de meest spraakmakende columnisten van Nederland, aanvankelijk bij de Volkskrant, tegenwoordig in De Telegraaf. Met 'Smeergeld' keert zij terug naar haar grote liefde, de roman. Ze vertelt het verhaal van Job en Gaby. Samen met hun twee puberende kinderen wonen ze in een fraai huis. Maar als Job zijn baan kwijtraakt, gaat het gezin gebukt onder geldzorgen. Job trekt zich daar echter weinig van aan. Een jaar na zijn ontslag duikt ineens een oude bekende uit Oost-Europa op, een vrouw die Jobs leven nog verder zou kunnen verwoesten. Pieter van der Wielen praat met de in Roemenië geboren schrijfster en columniste Nausicaa Marbe.

De vroege mens

vanaf 01:13:25

We spreken met prof Wil Roebroeks, archeoloog te Leiden en internationaal autoriteit inzake de vroege mens en zijn tijdgenoten. Hij komt met opzienbarend nieuws over dit onderwerp.

De lustfabriek

vanaf 01:43:24

In Nederland kijkt meer dan driekwart van de mannen en bijna de helft van de vrouwen wel eens porno. Ontwijken is ook bijna niet meer mogelijk, helemaal op internet. Maar aan de ondernemerskant blijft deze bedrijfstak grotendeels onzichtbaar, al gaan er miljoenen in om. Het boek 'De lustfabriek' vertelt over de Nederlandse mannen en vrouwen die met veel gevoel voor avontuur en een neus voor geld de maatschappelijke grenzen opzochten. Floortje Smit praat met Marijn Schrijver, één van de samenstellers van het boek.