Nooit Meer Slapen

met o.a Tom Barman, Tom Claassen en De laatkomer

Nooit Meer Slapen

met o.a Tom Barman, Tom Claassen en De laatkomer

Pieter van der Wielen praat met de Vlaamse muzikant en filmmaker Tom Barman n.a.v. de tentoonstelling 'De Vierkantigste Rechthoek' in de Kunsthal Kade in Amersfoort. Ook spreken we met beeldhouwer Tom Claassen in het Stedelijk Museum Kampen, alwaar hij 34 beelden tentoonstelt. Verder reageert dichter Tsead Bruinja op iets wat er vandaag in de wereld is gebeurd. En we praten met acteur Hans Dagelet, die bij het Noord Nederlands Toneel is te zien in de toneelbewerking van het boek 'De laatkomer' van Dimitri Verhulst.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tom Barman: De Vierkantigste Rechthoek

vanaf 00:02:47

De Vlaamse muzikant en filmmaker Tom Barman, bekend als voorman van de formatie dEUS, heeft in Kunsthal KAdE in Amersfoort een tentoonstelling samengesteld over Belgische kunst. 'De Vierkantigste Rechthoek' toont een overzicht dat de hele 20e eeuw omvat, met een focus op de eigentijdse kunst. ‘Achter het uitgewoonde cliché van het Belgische surrealisme klopt een experimenteel hart’, aldus Barman. Pieter van der Wielen praat met Tom Barman over zijn visie op dat Belgische ‘typisch ontypische’.

Hans Dagelet over zijn rol in De laatkomer

vanaf 01:13:13

Vanaf zondag is acteur Hans Dagelet bij het NNT te zien als een man die, om zijn mislukte leven en huwelijk te ontvluchten, net doet alsof hij dement wordt. Zijn opzet lukt, en hij komt terecht in een verpleegtehuis, waar hij onbekommerd alles kan doen wat hem thuis ontzegd werd. Het stuk is een toneelbewerking van het boek 'De laatkomer' van Dimitri Verhulst. Mathijs Deen blikt samen met Hans Dagelet vooruit op zijn rol.

Tom Claassen in het Stedelijk Museum Kampen

vanaf 01:42:46

Beeldhouwer Tom Claassen – bekend van zijn gigantische betonnen olifanten langs de A6 bij Almere en de reusachtige mol op de spoortunnel in Best – stelt in Stedelijk Museum Kampen 34 kleinere beelden tentoon. Claassen maakt vaak beelden van vertederende dieren die buitenproportioneel groot of klein zijn. Gijsbert van der Wal spreekt de beeldhouwer in het museum.